Kansanedustajat järjestäytyivät-KD-ryhmä aloitti rennolla mielellä

27.4.2015 klo 16:43 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustajien tunnelmat olivat rennot uuden eduskunnan järjestäytyessä tänään Pikkuparlamentissa.

Eduskunnan lisärakennuksen Pikkuparlamentin kahvilassa kävi tänään puolelta päivin melkoinen kuhina, kun uusi eduskunta aloitti työnsä järjestäytymällä. Pikkuparlamentin kahvilassa paikkaansa etsi moni uusi edustaja ja Kristillisdemokraattien tuore tulokas Sari Tanuskin myönsi, että kestää aikansa ennenkuin oppii talon tavoille. Aamupäivällä uusille kansanedustajille oli järjestetty parin tunnin mittainen perehdytys Sibelius-Akatemian tiloihin siirretyssä istuntosalissa. Eduskuntatalo käy parhaillaan läpi mittavaa remonttia.

Kristillisdemokraattien kansanedustajat Peter Östman ja ministeriydestään näinä päivinä luopuva Päivi Räsänen vertailivat kuvallisia henkilötodistuksiaan Pikkuparlamentin atriumissa. Östmanin ajokortti on vuodelta 1979, Räsäsen 1981. Molempien kortit näyttivät olevan vielä yhdessä koossa, tosin hieman ajan hapertamina.

– Taidan näyttää tässä kuvassa enemmän pojaltani Sebastianilta, Östman myönsi.

Kun Sari Essayah vapautui median pyörityksestä päästiin viisikon yhteiskuvaa rakentamaan samaan portaikkoon, joita pitkin puoluejohtajat kävelivät vaalien tulosillan lähetykseen.

Seuraavaksi KD-edustajat siirtyivät Pikkuparlamentin auditorioon, jossa oli vuorossa edustajien valtakirjojen tarkistus.

Huomenna uusi eduskunta valitsee itselleen puhemiehistön. Valtiopäivien avajaiset järjestetään Finlandia-talossa ylihuomenna keskiviikkona.

 

Ylös