Sipilä, Soini ja Zyskowicz eduskunnan puhemiehistöön

28.4.2015 klo 14:29 Politiikka Samuli Rissanen

Juha Sipilä valittiin puhemieheksi 194 äänellä, Timo Soini ensimmäiseksi varapuhemieheksi 185 äänellä ja Ben Zyskowicz toiseksi varapuhemieheksi 193 äänellä.

Uusi eduskunta on valinnut tänään pidetyssä ensimmäisessä täysistunnossa puhemiehekseen kansanedustaja Juha Sipilän (kesk.). Kansanedustaja Timo Soinin (ps.) I varapuhemieheksi  ja kansanedustaja Ben Zyskowiczin (kok.) II varapuhemieheksi.

Puhemiehen ratkaisseessa vaalissa Sipilä sai 194 ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini yhden äänen.

Eduskunta valitsi ensimmäisessä täysistunnossaan 1. varapuhemiehiksi Timo Soinin 185 äänellä. Kansanedustaja Teuvo Hakkaraisella oli kannatusta varapuhemieheksi yhden äänen verran. Seitsemän äänesti tyhjää.

Kokoomuksen Ben Zyskowicz nousi toiseksi varapuhemieheksi 193 äänellä. Kansanedustaja Arto Satonen (kok.) sai yhden äänen, ja yksi äänesti tyhjää.

Eduskunnan puhemiehistö:

Puhemies, diplomi-insinööri Juha Sipilä, 54, on toisen kauden kansanedustaja Oulun vaalipiiristä. Hän on toiminut Suomen Keskustan puheenjohtajana vuodesta 2012.

I varapuhemies, valtiotieteiden maisteri Timo Soini, 52, on Uudenmaan vaalipiiristä. Hän on ollut kansanedustajana 2003–2009, Euroopan parlamentin jäsenenä 2009–2011 ja kansanedustajana vuodesta 2011. Hän on toiminut Perussuomalaisten puheenjohtajana vuodesta 1997.

II varapuhemies, oikeustieteen kandidaatti Ben Zyskowicz, 60, on Helsingin vaalipiiristä. Hän on toiminut kansanedustajana vuodesta 1979. Zyskowicz on toiminut puhemiehenä 2011 ja Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajana vuosina 1993–2006.