Ahvenjärven mielestä puolue tarvitsee ajatushautomon

6.5.2015 klo 13:24 Politiikka Samuli Rissanen

Eduskunnasta tippunut KD:n varapuheenjohtaja Sauli Ahvenjärvi siirtyy omien sanojensa mukaan puolueen ”taustatyöntekijäksi.” Hän pohtii myös, jatkaako puoluejohdossa kesän jälkeen.

Kristillisdemokraattien puoluehallituksen lauluillaan usein avannut puolueen varapuheenjohtaja Sauli Ahvenjärvi pakkaa kitaraansa eduskunnan Pikkuparlamentin atriumissa mietteliäin tunnelmin. Pienen, hallitusvastuuta kantaneen ryhmän kansanedustajan kausi oli tiivis, työntäyteinen ja kiireinen. Kaikki muu oli pistetty taustalle odottamaan parempaa ajankohtaa. Myös Ahvenjärvelle tärkeä musiikki.

Kotiseudulleen ja entiseen työhönsä Satakunnan ammattikorkeakoulun yliopettajaksi palaavan Ahvenjärven mieli on haikea, mutta kiitollinen.

Nyt olisi tarvetta ajatushautomolle, jossa työstettäisiin kristillisdemokraattista politiikkaa ja puheenvuoroja yhteiskunnallisista teemoista

– Tämä on ollut rikas ja opettavainen aika. Vaikka työtä on ollut paljon, se on ollut antoisaa.

– Tottakai olen pettynyt, että työ katkesi, mutta luotan siihen, että elämässäni on ollut ja tulee olemaan johdatus.

Ahvenjärvi kuulosteleekin nyt herkällä korvalla ja avoimella mielellä, miten asiat johdattuvat.

– Voihan olla, että jotakin muutakin avautuu vielä, hän sanoo.

Puolueen varapuheenjohtajana koko neljän vuoden kansanedustajakautensa vaikuttanut Ahvenjärvi pohtii nyt omaa jatkoaa puoluejohdossa. Savonlinnan puoluekokouksessa elokuussa valitaan Kristillisdemokraatteja seuraavat kaksi vuotta luotsaavat puheenjohtajat. Varsinais-Suomen piiri on jo ilmoittanut varapuheenjohtajakisaan oman ehdokkaansa, Tommy Björkskogin. Pohjois-Karjalan piiri on puolestaan ottanut jo kantaa puheenjohtajakisaan ja vedonnut Sari Essayah’n ehdokkuuden puolesta.

Ahvenjärvi sen sijaan aikoo ottaa elämänmuutoksensa keskellä tuumaustauon.

Varapuheenjohtajan ajatukset ovat kirkkaita siitä, mitä puolue juuri tällä hetkellä tarvitsisi.

– Nyt olisi tarvetta ajatushautomolle, jossa työstettäisiin kristillisdemokraattista politiikkaa ja puheenvuoroja yhteiskunnallisista teemoista.

Ahvenjärven mukaan vaalien jälkeen on tarpeellista käynnistää keskustelua myös puolueen tulevaisuudesta. Viime kesänä käydyssä, puheenjohtaja Päivi Räsäsen asemaa koskeneessa keskustelussa Ahvenjärvikin muistutti puolueen imagoon liittyvistä ongelmista.

– Eivät ne ole vuodessa kadonneet minnekään, hän toteaa.

Ajatushautomon tyyppiseen toimintaan Ahvenjärvi lupaa tarvittaessa myös oman panoksensa, samoin kuin hallitusneuvotteluihin, jos sellaisiin kutsu kävisi. Paluu hektisestä elämänvaiheesta kotikaupunkiin Raumalle maistuu myös.

– Ajankäyttöön tulee nyt odotettua väljyyttä, perheelle ja musiikkiharrastukselle jää nyt enemmän tilaa, hän sanoo.

Ylös