Suomen vienti ja teollisuustilaukset kasvussa

8.5.2015 klo 11:37 Kotimaa

Sekä tavaravientimme että teollisuuden uusien tilausten arvo nousivat maaliskuussa vuoden takaisesta, edellinen viisi ja jälkimmäinen 13 prosenttia.

Viennin kasvu jakautui melko tasaisesti eri tavararyhmien kesken. Nousua oli eritoten koneiden ja laitteiden, kulkuneuvojen sekä paperin ja pahvin viennissä. Sen sijaan öljytuotteiden viennin arvo pieneni selvästi.

Tammi-maaliskuun yhteenlaskettu vienti oli yhä kolme prosenttia viimevuotista pienempi. Kauppataseemme kyseiseltä ajanjaksolta oli 675 miljoonaa alijäämäinen. Se pieneni edellisen alkuvuoden 895:sta miljoonasta.

Tärkeimmistä kauppakumppaneista vienti kasvoi Saksaan, Kiinaan, Hollantiin ja Yhdysvaltoihin.

Teollisuuden tilauskannasta metalliteollisuuden kasvu maaliskuussa oli peräti 14,3 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Paperin sekä paperi- ja kartonkituotteiden samoin kuin kemianteollisuuden tilausten nousu oli yli 11 prosenttia.

Tammi-maaliskuun aikana tilaukset kasvoivat 2,2 prosenttia edellisvuodesta.

Koko teollisuden työpäiväkirjattu tuotanto oli Tilastokeskuksen mukaan 4,5 prosenttia  viime vuoden maaliskuuta pienempi. Tammi-maaliskuun aikana teollisuustuotanto laski 3,7 prosenttia viimevuotisesta. Eniten tuotanto väheni kaivostoiminnassa ja metalliteollisuudessa.

Ylös