Östman KD:n puoluevaltuustossa: Kuntavaaleihin satsattava täyspanostus

9.5.2015 klo 12:22 Politiikka Kristiina Kunnas

– Meidän on pohdittava asiat uusiksi ja käännettävä jokainen kivi sen suhteen, mitä voisimme tehdä toisin ja paremmin kannatuksemme kääntämiseksi nousuun, kannusti eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman analysoi puheessaan Kristillisdemokraattien vaalitulosta puoluevaltuuston kokouksessa lauantaina Helsingissä.

– KD:n tulevaisuuden kannalta erittäin tärkeät vaalit on käyty. Saatuun äänimäärään nähden paikkaluku oli kaikin puolin kelpo saavutus, vaikka yhden paikan menetys kirveleekin, Östman kuvaili.

– Kuitenkin jälleen kerran kärsimme vaalitappion, huolimatta tinkimättömästä uurastuksesta hallituksessa, huolimatta pääosin hyvästä vaalityöstä ja huolimatta upeista ehdokkaista.

Ehdokkaiden kokonaismäärä on kaksinkertaistettava edellisistä kuntavaaleista.

Östman totesi, että tappioiden sarja on eurovaaleja ja presidentinvaaleja lukuunottamatta pitkä.

– Nämä eduskuntavaalit olivat neljännet peräkkäiset, joissa  menetimme kansanedustajan paikan. KD:n kannatus on sulanut parhaasta vuoden 2003 5,3%:n tuloksesta 3,5%:in.

– Alemmas emme kannatuksessa voi eduskuntapuolueena enää mennä, Östman muistutti.

Hän kehotti pohtimaan kaikki asiat uusiksi.

– On käännettävä jokainen kivi sen suhteen, mitä voisimme tehdä toisin ja paremmin. Myös imago-ongelmamme syihin on paneuduttava.

Östmanin mukaan puolueen perustyö on ruohonjuuritasolla, osastoissa ja kuntien luottamustehtävissä välttämätön lähtökohta ja perusta mahdollisuuksille menestyä vaaleissa.

– Tarvitsemme voimakasta panostamista kenttätyöhön, uusien toimintamuotojen ja uusien toimijoiden löytämistä.

Östman kannatti myös varapuheenjohtaja Ahvenjärven esitystä ajatushautomosta, jossa työstettäisiin kristillisdemokraattista politiikkaa ja puheenvuoroja yhteiskunnallisista teemoista.

– Kuntavaaleihin 2017 on lähdettävä jo nyt määrätietoisesti rakentamaan kattavia ehdokaslistoja.

– Ajatus siitä, että yksi tai kaksi ehdokasta vaaliliitossa jonkun toisen puolueen kanssa riittäisi, ei ole kestävä tie puolueemme tulevaisuudelle.

– Ehdokkaiden kokonaismäärä on kaksinkertaistettava edellisistä kuntavaaleista. Se vaatii sitoutumista. Se vaatii kovaa työtä. Mutta mahdollista se on.

Ylös