Puoluesihteeri Maanselkä: ”Moralistinen käärepaperi riisuttava KD-politiikastamme”

9.5.2015 klo 12:50 Politiikka Kristiina Kunnas

– Kristillisdemokraatit lähtee tästä nousemaan. Meidän pitää ottaa oppositiotehtävä innolla vastaan. Meillä on varaa kritisoida, koska kannoimme vastuumme loppuun saakka, totesi puoluesihteeri Asmo Maanselkä innostuspuheessaan puoluevaltuustossa.

– Meillä oli ainoa puheenjohtaja, joka kesti koko hallitustaipaleen. Ainoa puheenjohtaja jonka johdolla päästiin tekemään rakenteellisia muutoksia, muistutti puoluesihteeri Asmo Maanselkä puoluevaltuustoa kannustuspuheessaan.

Kun perussuomalaiskannattajat heräävät vaalivoiton humalastaan, niin arki voi iskeä kovana vastaan.

– Meillä oli Rohkeutta rakentaa tämän maan tulevaisuutta. Meillä pitää olla Rohkeutta mennä pää pystyssä oppositioon. Ei häntä koipien välissä ja lyötyinä, vaan edessämme uusi tulevaisuus.

– Kun perussuomalaiskannattajat heräävät vaalivoiton humalastaan, niin arki voi iskeä kovana vastaan, Maanselkä ennusti.

– Maailmasta ei tullutkaan paratiisi. EU ei hajonnutkaan.

– Meidän pitää olla tuon krapula-aamun ensimmäinen pitsatilaus, ensimmäinen munakas joka vedetään lohturuokana perussuomalaisten vaalituloskrapulaan.

– Meistä ei tule populisteja, totesi Maanselkä varsin populistisessa puheessaan, joka herätti puoluevaltuuston naurunremahduksiin ja keräsi päivän pisimmät aplodit.

–  Muistetaan, että me olemme ainoa ei-sosialistinen vaihto hallituksen menolle. Ainoa konservatiivinen vaihtoehto. Ainoa kansallismielinen vaihtoehto. Ainoa EU-kriittinen vaihtoehto. Ainoa yrittäjien vaihtoehto.

– Siksi tuotteemme pitää olla kunnossa välittömästi. Menetämme muuten hetken, ja sen vievät muut puolueet.

– Meistä pitää tulla koko kansan puolue. Siksi meidän pitää miettiä, miltä me tällä hetkellä näytämme. Pitää unohtaa tuotteestamme se moralistinen käärepaperi. Arvojen on oltava sopivasti suolana ja majoneesina. Arvot, jotka eivät lyö ketään, vaan tuovat meistä rehdin kuvan, Maanselkä vetosi.

– Oppositiosta ei voiteta kannatusta sillä, että pyydetään anteeksi olemassaoloamme. Siten joudumme ainoastaan kuun pimeälle puolelle. Sinne ei yksikään radioaalto yllä, eikä siellä yksikään toimittaja käy meitä katsomassa. Siellä saamme rauhassa rakentaa omaa siirtokuntaamme eristyksissä tästä maasta kuin scifi-elokuvan kuunatsit,  kenenkään tietämättä meistä mitään.

Maanselän oppositiopolitiikasta tuttu räväkkä ilmaisu innosti ja ilahdutti puoluevaltuuston kokousväkeä suuresti ja päättyi huutoaplodeihin. Päivän muissa puheenvuoroissa muistuteltiin hänen lohtupitsa-vertaustaan moneen otteeseen. Tosin joku oli terveysvaikutteisen ruuan kannalla ja ehdotti lohturuuaksi aitoa rukiista leipää.

– Haluan, että sama rohkeus, jolla puolustimme hallituksen päätöksiä, näkyy myös meidän oppositiopolitiikassamme. Meillä on oltava olla rohkeus rakentaa tulevaisuutta sinä krapula-aamuna kun uusi budjettiesitys levittää kansan eteen sen paratiisin, jonka he ovat tilanneet.

Ylös