Kitti Kumpulainen: Kristillisdemokraattien pitää löytää tie ihmisten arkeen

15.5.2015 klo 11:43 Politiikka Kristiina Kunnas

– Nyt ei pidä keskittyä arvostelemaan muita vaan parantamaan oman puolueemme imagoa. Meidän on löydettävä tie suomalaisen ihmisen arkeen ja hänen auttamiseensa, vaatii satakuntalainen kristillisdemokraatti Kitti Kumpulainen.

Sairaanhoitaja, diakonissa ja sielunhoitoterapeutti Kitti Kumpulainen oli ehdolla kevään eduskuntavaaleissa. Geronomiksi parhaillaan opiskeleva Kumpulainen on Kristillisdemokraattien Satakunnan piirihallituksen jäsen.

Hän haluaa keskittyä parantamaan oman puolueen imagoa. Tavallisen ihmisen arki on Kumpulaisen mukaan karannut Kristillisdemokraateilta. Myös keskustelukulttuuri oman puolueen sisällä vaatisi parannusta.

–  Kesällä 2014 kävimme puolueen sisällä keskustelua eduskuntavaaleihin valmistautumisesta. Ilmassa oli ajatus ennenaikaisesta puheenjohtajavaalista. Toiveena oli saada Sari Essayah luotsaamaan puoluetta, Kumpulainen muistelee vuoden takaisia tapahtumia.

– Emme kuitenkaan pystyneet ottamaan sellaista rohkeaa askelta. Emmekä pystyneet käymään edes asiallista keskustelua asiasta, vaan ilmassa sinkoili mitä kummallisempia epäasiallisia kommentteja.

Nyt puolueen pitäisi löytää sellainen kommunikoinnin tapa, joka tavoittaa tavallisen ihmisen ja antaa mahdollisuuden samastumiselle.

Kumpulainen ei halua, että nyt eduskuntavaalien jälkeen keskitytään arvostelemaan muita. Katseen pitäisi olla oman puolueen nostamisessa.

– Eduskuntavaalien jälkeen puolueemme riveistä on arvosteltu kovasanaisesti Perussuomalaisia. Tällaiseen huuteluun minun on vaikeaa sitoutua.

– KD:n oma imago on huono. Nyt puolueen pitäisi löytää sellainen kommunikoinnin tapa, joka tavoittaa tavallisen ihmisen ja antaa mahdollisuuden samastumiselle.

– Tästä hyviä ja raikkaita esimerkkejä ovat KD Nuorten videot somessa. KD:n ei pidä näyttäytyä puolueena, joka on kaukana tavallisen ihmisen arjen kysymyksistä, Kumpulainen toteaa.

– On myös tärkeää muistaa, ettei Kristillisdemokraatit ole uskonto sen enempää kuin seurakuntakaan. Olemme poliittinen puolue, jolla on kristillinen arvopohja.

Kitti Kumpulainen odottaa kiinnostuneena elokuun puoluekokousta.

– On mielenkiintoista nähdä puolueemme itsearvioinnin johtopäätöksiä ennen sitä.

 

Ylös