Östmanilta kiitosta ja kunniaa KD:n neljälle exälle

23.5.2015 klo 06:50 Politiikka Kristiina Kunnas

Sari Palm, Leena Rauhala, Sauli Ahvenjärvi ja Jouko Jääskeläinen saavat eduskuntaryhmän puheenjohtajalta Peter Östmanilta lämpimän kiitostervehdyksen.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman nosti puheessaan Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston kokouksessa hienosti esiin neljä edellisen eduskuntaryhmän toimijaa.

Kauniin kiitoksensa saivat Pirkanmaalta neljä kautta eduskunnassa istunut Leena Rauhala, Kymen kahden kauden edustaja Sari Palm, neljä kautta Uuttamaata edustanut Jouko Jääskeläinen sekä Satakunnasta yhden kauden Arkadianmäellä vaikuttanut Sauli Ahvenjärvi.

– Samalla kun saimme joukkoomme uusia edustajia, kaksi Saria ja yhden Anteron, menetimme monta hyvää ja kokenutta edustajaa, Östman lausui.

Toivomme, että työnne isänmaan parhaaksi kristillisdemokraatteina jatkuu monissa eri muodoissaan myös tulevaisuudessa.

Östman totesi, että samanaikaisesti kun uusista edustajista on iloittu, on jouduttu suremaan monien kantavien ja kokeneiden voimien siirtymistä pois parlamentista.

Ensimmäiset kiitoksensa Östman osoitti puoluevaltuuston puheenjohtajalle Jouko Jääskeläiselle.

– Sen kokeneempaa kristillisdemokraattista vaikuttajaa tuskin on kuin tässäkin kokouksessa meitä johtava Jouko Jääskeläinen, Östman muistutti.

– Jouko on kantanut vastuuta puolueen ylä- ja alamäissä ja yhteistyötaitoisena ihmisinä hoitanut monia vaikeita tilanteita, Östman jatkoi.

– Jääskeläinen on monitaitoinen valtiopäivämies, jolla on ollut osaamista jokseenkin kaikilla politiikan sektoreilla.

Hän toimi viime kauden parlamentaarisen kehityspoliittisen toimikunnan puheenjohtajana.

– Jouko, toivomme, että olet nestorina mukana vielä pitkään. Puoluevaltuuston puheenjohtajan pesti on yksi tällainen tärkeä paikka, Östman totesi.

Sosiaalineuvos Leena Rauhalaa  Östman kiitti nimenomaan yhteiskunnan heikoimpien puolestapuhujana.

– Sosiaali- ja terveyspolitiikan erityisosaajana tunnettu ja monien yhteiskunnan heikompien ryhmien puolustajana päättäväisesti toiminut Leena Rauhala ehti toimia eduskunnassa neljä perättäistä kautta. Yksi hänen tärkeimmistä tehtävistään oli osallistuminen Sote-ryhmän työskentelyyn.

– Kaksi kautta kansanedustajana työskennellyt Sari Palm oli paneutunut etenkin lasten ja nuorten hyvinvointiin, Östman kiitti erityisopettajana ennen kansanedustajaksi tuloaan toiminutta Palmia.

– Hän oli ryhmämme erityisosaaja koulutuksen, ympäristökysymysten ja puolustuksen saralla. Sari Palm hoiti aivan erinomaisesti työn ryhmämme edustajana puolustuksen haasteita käsitelleessä parlamentaarisessa selvitysryhmässä.

– Viime kaudella uutena kansanedustajana aloittanut tekniikan tohtori Sauli Ahvenjärvi toi paljon uutta energiaa ja eri alojen vahvaa osaamista ryhmään.

– Hän perusti eduskunnan luovien alojen ryhmän ja meriryhmän, sekä toimi upealla tavalla Suomen ensimmäisen kansallisen rukousaamiaisen organisaattorina eduskunnan Raamattu-ryhmän puheenjohtajan ominaisuudessa.

– Jouko, Leena, Sari ja Sauli, hoiditte leiviskänne hyvin ja teitä on syytä kiittää monista tärkeistä asioista. Toivomme, että työnne isänmaan parhaaksi kristillisdemokraatteina jatkuu monissa eri muodoissaan myös tulevaisuudessa, Östman totesi.

Östman kiitti myös puheenjohtaja Päivi Räsästä.

– Olet ministerinä jaksanut ahkeroida koko vaalikauden ajan. Olet kerta toisensa jälkeen todistanut olevasi selkärankainen poliitikko.

– Monesti joudut uimaan vastavirtaan. Mutta toimit aina sen mukaan, mihin uskot.

Östman puolestaan sai kiitokset sekä puoluevaltuuston aplodit omasta toiminnastaan KD Naisten edustajan Riitta Haapalan puheenvuorossa.

Ylös