Yhdeksän ällän Daniel Ebeling on Helsingin paras ylioppilas

27.5.2015 klo 14:20 Kotimaa Kristiina Kunnas

Daniel Ebeling kirjoitti yhdeksän laudaturia ja saavutti maksimipisteet pitkässä matematiikassa sekä uskonnossa. Helsingin paras ylioppilas ja menestynyt shakkimestari on Kristillisdemokraattien kaupunginvaltuutetun Mika Ebelingin poika.

Daniel Ebeling vastaanotti tällä viikolla uskonnonopettajien liiton palkinnon vuoden parhaille uskonnon kirjoittajille. Daniel sai uskonnon ylioppilaskirjoituksesta maksimipisteet.

Uskonnosta palkittiin tämän kevään kuusi ja edellisen syksyn kolme parasta kirjoittajaa. Danielin ohella ainoastaan yksi kokelas oli yltänyt maksimipisteisiin.

Tuloksellaan Daniel Ebeling on Helsingin paras ylioppilas ja Uudenmaan toiseksi paras.

Yhdeksän laudaturia kirjoittanut Daniel saavutti maksimipisteet myös pitkästä matematiikasta. Tunnustuspalkintoon vaaditaan 63 pistettä maksimimäärästä, joka on 66 pistettä.

Daniel Ebeling on KD-kaupunginvaltuutettu Mika Ebelingin poika. Daniel kirjoitti ylioppilaaksi maineikkaasta helsinkiläislukiosta Ressusta.

Tuloksellaan Daniel Ebeling on Helsingin paras ylioppilas ja Uudenmaan toiseksi paras. Hänen edellään on ainoastaan lohjalainen ylioppilas, joka kirjoitti 10 laudaturia ja yhden eximian.

Ylös