Essayah piristäisi kenttää ja sparraisi hallitusta hyviin päätöksiin

1.6.2015 klo 18:06 Politiikka Samuli Rissanen

Puheenjohtajana Sari Essayah piristäisi kenttäorganisaatiota ja elvyttäisi osastojen toimintaa, sillä edessä on vaaliton vuosi. Hallitus saisi Essayah’n johtamasta puolueesta hyvän sparraajan.

Sari Essayah’n päälle on soviteltu KD:n puheenjohtajan viittaa jo pitempään, mutta asia realisoitui kunnolla vasta tänään maanantaina, kun nykyinen puheenjohtaja Päivi Räsänen ilmoitti jättävänsä pestinsä elokuussa. Mikäli Essayah valittaisiin, hän tulisi puheenjohtajaksi neljän vuoden hallitusjakson jälkeen punavihreän opposition laitaan asemoituun puolueeseen.

Pyrimme sparraamaan hallitusta hyviin hankkeisiin ja päätöksiin. Emme halua, että Suomi ajautuu enää yhtään vaikeampaan tilanteeseen

– Tässä tilanteessa on haasteensa, nimenomaan näkyvyyden ja vaikuttavuuden suhteen. Toisaalta oppositio mahdollistaa kasvun, jota puolue kipeästi tarvitsee, Essayah muotoilee.

Politiikan puolella tarvitaan ennen kaikkea terävöittämistä ja mahdollisimman laajaa osaamista. Tällä hetkellä puolue on tunnettu vahvasta sosiaali-ja terveyspoliittisesta osaamisesta ja perhepolitiikan taitamisesta, mutta kärkiä pitäisi löytyä entistä enemmän myös talouden, työllisyyden ja yrittäjyyden aloilta.

– Pyrimme sparraamaan hallitusta hyviin hankkeisiin ja päätöksiin. Emme halua, että Suomi ajautuu enää yhtään vaikeampaan tilanteeseen, Essayah sanoo.

Savo-Karjalan kansanedustaja painottaisi KD:n politiikassa myös sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja heikoimmista huolehtimista.

– Hallituksen leikkaukset osuvat kipeimmin vanhuksiin, työttömiin ja sairaisiin, mikä ei ole se painotus, jota me toivoimme.

Essayah toivoo, että puheenjohtajuudesta ja varapuheenjohtajuuksista käydään Savonlinnan puoluekokouksessa elokuussa hyvät kisat.

– Odotan, että saadaan kokoon hyvä puheenjohtajisto, jolla on nyt tarvittavaa uudistusdraivia.

Puheenjohtajana Essayah keskittyisi ennen kaikkea kenttäorganisaation virittämiseen. Vaalikausi rytmittyy siten, että ensi vuosi on poikkeuksellisesti vaaliton, mutta sitten käydään taas kunnon sarja vaaleja.

– Tämä ja ensi vuosi ovat hyviä kentän aktivoimiseksi. Puolueorganisaatiokin käy parhaillaan läpi uudistusprosessia, Essayah muistuttaa.

Hänen mielestään puoluetoiminnassa pitäisi olla uhrautumisen ja vapaaehtoisen puurtamisen vastapainoksi hauskaakin. Puolueen perustana olevien osastojen toimintaa pitäisikin elvyttää.

Ylös