Tiina Tuomela mukaan KD:n varapuheenjohtajakisaan

1.6.2015 klo 10:53 Politiikka Samuli Rissanen

– Liian kova oikeistolainen politiikka ei sovi KD:lle. On palattava juurille. Vähäosaisten auttaminen on mielestäni kristillisdemokratian ydintä, Tiina Tuomela sanoo.

Uudenmaan KD Naiset ehdottaa vantaalaista lastenlääkäriä, varavaltuutettua ja KD Naisten 2.puheenjohtajaa Tiina Tuomelaa Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajaehdokkaaksi.

On lähdettävä ihmisten keskelle, on vietävä kristillisen lähimmäisenrakkauden viestiä, ei vain puheissa, mutta myös teoissa. On saatava ei-puolueen leima poistettua.

Tuomelan näkemykset puolueen uudistamisesta ovat Uudenmaan KD Naisten mielestä raikkaita ja tervetulleita. Lisäksi hänellä on kokemusta varapuheenjohtajana toimimisesta laajalle jäsenjoukolle.

Tuomela itse uskoo, että voisi omalla panoksellaan ja ammattitaidollaan tuoda uudenlaista näkyvyyttä KD:lle.

– Minulla on selkeä tavoite tuoda uutta, positiivista näkyvyyttä ja rohkeutta KD:n toimintaan. KD:n kannatuslukemat viimeisimmissä vaaleissa ja gallupeissa eivät ole olleet lupaavia. KD:n onkin nyt ehdottomasti saatava uusia jäseniä ja äänestäjiä.

– Vain uudistumalla voimme saada kannatuslukemat nousuun.

Reseptinä on jalkautuminen kansan pariin: On lähdettävä ihmisten keskelle, on vietävä kristillisen lähimmäisenrakkauden viestiä, ei vain puheissa, mutta myös teoissa. On saatava ei-puolueen leima poistettua.

– Perusperiaatteemme ovat vahvat eikä niistä pidä tinkiä, mutta asioita voi ilmaista positiivisesti toisia osapuolia kuunnellen ja kunnioittaen.

Tuomelan mielestä valta ei saa keskittyä harvoille ja valituille, vaan puoluejohdon kärkeä on laajennettava. Puheenjohtajiston on säännöllisesti uudistuttava. Tuomela rajaisi puheenjohtajiston toimikaudet esimerkiksi neljään 2-vuotiskauteen.

Puolueen on Tuomelan mukaan uudistuttava, mutta myös palattava juurilleen. Vähäosaisten auttaminen ja heistä välittäminen on hänen mielestään kristillisdemokratian ydintä.

– Talouspolitiikkaakin on tehtävä vähäosaiset huomioiden. Liian kova ”oikeistolainen” politiikka ei sovi KD:lle. On oltava pienten puolella, ovat he sitten lapsiperheitä, ikäihmisiä tai pienyrityksiä.

 

Tiina Tuomela

Ikä:54

Kotipaikka: Vantaa

Perhe: aviomies ja kaksi aikuista lasta

Ammatti: Lastentautien erikoislääkäri

Luottamustehtävät: Vantaan KD-varavaltuutettu, KD Naisten 2.varapuheenjohtaja, kirkkovaltuutettu

Muuta: KD:n eurovaaliehdokas 2014 ja eduskuntavaaliehdokas 2015

Motto:
Yhdessä voimme enemmän. Pidetään toisistamme huolta. Emme saa kulkea yhteiskuntamme vähäosaisten ohi pysähtymättä auttamaan.

 

 

 

 

 

Ylös