Vaihtuuko koko Kristillisdemokraattien puheenjohtajisto?

4.6.2015 klo 10:55 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien vaalivaliokunta kerää tällä viikolla ehdokkaat puolueen puheenjohtaja- ja varapuheejohtajavaaleja varten. Elokuussa valittava uusi puheenjohtajisto saattaa mennä kokonaan uusiksi.

Kristillisdemokraattien vaalivaliokunta kokoaa tällä viikolla listan puheenjohtajistoon valittavista ehdokkaista. Savonlinnassa elokuun viimeisenä viikonloppuna pidettävässä Kristillisdemokraattien puoluekokouksessa valitaan uusi nelikko johtamaan puoluetta seuraavat kaksi vuotta.

On täysin mahdollista, että koko puheenjohtajisto vaihtuu Savonlinnan puoluekokouksen jälkeen

Puheenjohtaja vaihtuu varmuudella, sillä Päivi Räsänen on ilmoittanut luopuvansa tehtävästä kesän jälkeen. Räsäsen ilmoitus osui samalle viikolle, jolloin vaalivaliokunta ehdotuksensa tekee. Kansanedustaja Sari Essayah halusi myös helpottaa vaalivaliokunnan työtä ja ilmoittautui samantien kisaan mukaan.

Muita ehdokkaita puheenjohtajaksi ei toistaiseksi ole. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östmaniin on vedottu ja hän on ilmoittanut harkitsevansa kisaan lähtöä, mutta ilmoitusta saadaan odottaa heinäkuun alkuun. Lisäksi kansanedustajat Sari Tanus ja Antero Laukkanen harkitsevat kisaan lähtemistä.

Espoon osasto on tosin vedonnut jo Laukkasen puolesta, että tämä lähtisi varapuheenjohtajakisaan. Varsinais-Suomen piiri on puolestaan ehdottanut naantalilaista KD-valtuutettua Tommy Björkskogia varapuheenjohtajistoon. Uudenmaan KD Naiset ehdottavat samaan joukkoon vantaalaista lastenlääkäriä Tiina Tuomelaa.

Istuvat varapuheenjohtajat empivät eivätkä ole vielä julkistaneet omaa ehdokkuuttaan. 1.varapuheenjohtaja Sauli Ahvenjärvi ei lähde ainakaan tavoittelemaan puheenjohtajan paikkaa ja varapuheenjohtajistossa jatkaminenkin on pohdinnan alla. Savonlinnalainen Teuvo V.Riikonen ja 3.varapuheenjohtaja Laura Peuhkuri ovat pitäneet aikeensa toistaiseksi omana tietonaan.

On täysin mahdollista, että koko puheenjohtajisto vaihtuu Savonlinnan puoluekokouksen jälkeen.

 

 

 

Ylös