KD:n 1. varapuheenjohtaja Ahvenjärvi haluaa jatkaa varapuheenjohtajana

16.6.2015 klo 21:02 Politiikka Kristiina Kunnas

Sauli Ahvenjärvi haluaa uudelle kaudelle Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajana. Ahvenjärvi kertoi tiistai-iltana 16. kesäkuuta KD-verkkolehdelle hakevansa Savonlinnan puoluekokoukselta uutta mandaattia puoluejohdossa.

– Tänään tiistaina tulin siihen päätökseen, että asetun ehdolle varapuheenjohtajakisassa KD:n puoluekokouksessa Savonlinnassa elokuun lopulla.

Tällaiseen luottamustehtävään en kilpaile enkä taistele. Pikemminkin olen käytettävissä.

– Vaalikamppailu on taistelua ja kilpailua paremmuudesta, mutta tällaiseen luottamustehtävään en kilpaile enkä taistele. Pikemminkin olen käytettävissä, KD:n 1. varapuheenjohtaja Sauli Ahvenjärvi toteaa.

Ahvenjärvi istui eduskunnassa viime kauden. Keväästä lähtien tekniikan tohtori Ahvenjärvi on jatkanut työtään yliopettajana Satakunnan Ammattikorkeakoulussa.

– Olen pohtinut kaikessa rauhassa, lähdenkö tavoittelemaan kolmatta kautta Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajana.

– Sinänsä mitään erityistä syytä ei ollut vetäytyä varapuheenjohtajuudesta. Halusin, että olisi selkeä kutsu tai syy lähteä uuden kauden tavoitteluun.

– Erityisesti koen, että puoluejohtoon on nyt löydyttävä sellaiset ihmiset, jotka ovat riittävän motivoituneita, Ahvenjärvi sanoo.

Raumalla työskentelevää Ahvenjärveä on pyydetty jatkamaan varapuheenjohtajana.

– On ollut muutamia puolueen jäseniä houkuttelemassa, sekä oma piirini, Satakunnan Kristillisdemokraatit.

Ahvenjärvi vakuuttaa, että hänellä on sekä aikaa että intoa varapuheenjohtajan tehtävään.

– Kansanedustajan homma vei enemmän aikaa, joten työn puolesta mahdollisuuteni liikkumiseen kentällä eivät vaihtuneet huonommiksi.

Kannatuksen saaminen nousuun on nyt kohtalon kysymys Kristillisdemokraateille.

– On tehtävä vastuullista oppositiopolitiikkaa, joka tarjoaa uskottavan, hyvän vaihtoehdon hallituspolitiikalle.

– Mutta nyt meidän on profiloiduttava kyllä-puolueeksi. Pelkkä arvosteleminen ilman, että tarjoaa jotain uutta tilalle, ei ole oikeaa politiikkaa.

 

 

 

 

 

Ylös