Sauli Ahvenjärvi: Poliitikko, diplomi-insinööri, baritoni, karikatyyripiirtäjä

16.6.2015 klo 22:22 Politiikka Kristiina Kunnas

Uudelle kaudelle Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajana haluava Sauli Ahvenjärvi on monitaitoinen poliitikko.

Tänä keväänä Ahvenjärvi putosi eduskunnasta, mutta haastavat tehtävät politiikassa jatkuivat heti vaalien jälkeen.

Politiikassa niin kuin elämässäkin tulee välillä raskaita ja ikäviä asioita vastaan. Talouden sopeuttaminen irtisanomisineen on yksi näistä.

– Kimmo Sasi totesi, että elämänlaatu paranee, kun putoaa eduskunnasta. Henkilökohtaisesti ajattelen, että kyllä oleminen helpottui, kun niitä valjaita ei ole.

– Paljosta joutuu luopumaan ollessaan kansanedustajana, toisaalta siinä myös saa paljon. Ne olivat hirveän mielenkiintoiset neljä vuotta.

57-vuotias Ahvenjärvi on diplomi-insinööri ja tekniikan tohtori, tulevien merikapteeneiden opettaja. Baritonilaulajana hän on sekä konsertoinut että esiintynyt paljon. Lisäksi hän on loistava karikatyyrimuotokuvien piirtäjä.

Onko jotain, mitä Ahvenjärvi ei osaa?

– Olen aivan nolla puutarha-asioissa, hän tunnusti Facebook-päivityksessään.

Vaalien jälkeen Ahvenjärvi valittiin Kristillisdemokraattien sopeutusryhmään, joka joutui neuvottelemaan ja toteuttamaan puolueen taloustilanteen vaatimat säästö- ja sopeutustoimet.

– Politiikassa niin kuin elämässäkin tulee välillä raskaita ja ikäviä asioita vastaan. Talouden sopeuttaminen irtisanomisineen on yksi näistä.

– Median suhtautuminen on ollut välillä hankalaa. Esimerkiksi viime kesänä puolueemme sisäisiä asioita väännettiin aika tavalla vinoon mediassa. Kuitenkaan kyse ei missään vaiheessa ollut selkäänpuukotuksesta eikä ajojahdista puolueemme sisällä.

– Myös vaalikampanjoihin kuuluu monenlaista. Kilpailu saa joskus vääriä sävyjä, vaikka se inhimillistä ja ymmärrettävää onkin.

Ahvenjärvi ei kuitenkaan pelkää vaikeita asioita.

– Asiapohjalta kannan ottaminen kipeisiin, vaikeisiinkin kysymyksiin, ei ole hankalaa. Joudumme  tekemään arvovalintoja myös niukkuutta jakaessamme.

Ahvenjärvi odottaa, että Kristillisdemokraattien oma väki on saatava innostumaan ja syttymään.

– Koko meidän porukkamme aina eduskuntaryhmästä paikallistoimijoiden, omasta viestintäporukastamme puoluetoimiston väkeen on yhdessä lähdettävä rakentamaan uutta, positiivista ilmettä puolueellemme.

Ahvenjärvi teki päätöksensä lähteä hakemaan uutta kautta varapuheenjohtajana tiistaina illansuussa. Hän oli ollut juuri eduskunnassa käymässä. Suomen Kansallinen Rukousaamiainen ry piti vuosikokouksensa.

– Siellä huomasin kaipaavani ihmisiä. Jos puolue ja politiikka vievät paljon, kyllä ne myös antavat hirveän paljon. On antoisaa työskennellä upeiden ihmisten kanssa.

 

 

Sauli Ahvenjärvi

57-vuotias tekniikan tohtori, yliopettaja, KD:n 1. varapuheenjohtaja Raumalta
kansanedustaja 2011–2015
naimisissa, isä ja isoisä
baritoni

 

 

 

Ylös