Suomalaisyritykset pysytelleet Venäjällä

25.6.2015 klo 08:00 Kotimaa

Ulkomaisia yrityksiä ja työntekijöitä poistuu nyt Venäjältä enemmän kuin uusia saapuu maahan.Suomalaisyritykset ovat pääosin pysyneet Venäjällä, huolimatta maan talouskriisistä ja poliittisista riskeistä.

Toisin kuin monen Venäjän markkinoilta vetäytyneen länsimaalaisen yrityksen kohdalla, suomalaisfirmojen läsnäolo on säilynyt myös talouspakotteiden voimaantulon jälkeisenä aikana.

Ulkomaisia yrityksiä ja työntekijöitä poistuu nyt Venäjältä enemmän kuin uusia saapuu maahan.

Sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan talousasiantuntijat eivät pidä todennäköisenä, että suomalaisyrityksiin kohdistuisi Venäjällä merkittäviä haittoja. Yritysmaailmaa kohdannut poliittinen riski nähdään kuitenkin uutena ja arvaamattomana piirteenä.

Suomen valtion omistaman erityisrahoitusyhtiö Finnveran mukaan tapahtunut muutos näkyy muunmuassa yksityisten Venäjä-vakuutusten kallistumisena. Finnveran tarjoamien Venäjä-palveluiden kysyntä onkin kasvanut Ukrainan kriisin ja pakotteiden myötä.

Ulkomaisia yrityksiä ja työntekijöitä poistuu nyt Venäjältä enemmän kuin uusia saapuu maahan.

 

Ylös