Matkapuhelut EU-maiden välillä halpenevat jatkossa

30.6.2015 klo 12:08 Politiikka Samuli Rissanen

Matkapuhelimen käytöstä ulkomailla perittävät roaming-maksut loppuvat EU-alueella kesäkuussa 2017.

Euroopan parlamentti, komissio ja neuvosto päättivät tänään, että matkapuhelinten käytöstä ei saa periä verkkovierailumaksua EU:n alueella. Kesäkuusta 2017 alkaen matkapuhelinten käyttäjät maksavat puheluista ja datapalveluista saman maksun ulkomailla kuin kotimaassaan.

Päätökseen sisältyvä ”avoin internet” tarkoittaa, että kaikkea dataliikennettä kohdellaan samanarvoisesti ilman erillisiä rajoituksia.

Euroopan parlamentissa aihepiirin raportoijana toiminut Pilar del Castillo (EPP) kertoi, että päätös hyödyttää kaikkia EU-maiden kansalaisia näkyvällä tavalla. Castillon mukaan erityisesti matkapuhelinviestintä maiden välillä halpenee päätöksen seurauksena.

Tällä hetkellä verkkovierailumaksut vaihtelevat merkittävästi eri operaattoreiden välillä.

 

Ylös