Ehdolle asettuminen vaatii motiivin

2.7.2015 klo 06:45 Kolumnit Peter Östman

Minulla on ollut kunnia saada johtaa Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän työtä runsaan neljän vuoden ajan. Viimeisin ajanjakso oli erittäin opettava. Eduskuntaryhmän johtaminen hallitusasemasta oli toisenlainen haaste kuin oppositiossa oleminen.

Nyt olemme jälleen oppositiossa, mikä on minulle uusi tilanne. Tällä hetkellä työstämme parhaillaan eduskuntaryhmän strategiaa, joka julkaistaan puoluekokouksessa.

Tästä perspektiivistä katsoen olisikin nyt luonnollista tähdätä puheenjohtajan paikalle.

Elokuun puoluekokous on mielenkiintoisempi kuin pitkään aikaan. Lähes 11 vuotta puheenjohtajana ollut Päivi Räsänen ilmoitti kesäkuun alussa, ettei enää jatka tehtävässään.  Hänen ilmoituksensa asiasta tuli hieman odotettua aikaisemmin. Ilmoitus antoi myös medialle mahdollisuuden kysellä potentiaalisilta kandidaateilta kiinnostusta puheenjohtajan paikalle. Myös minulle tuli kysymyksiä aikomuksestani asettua ehdolle. Osa piirijärjestöistäkin on julkisesti pyytänyt minua asettumaan ehdolle. Vastaukseni on kuitenkin ollut, että mietin asiaa, ja että ilmoitan päätöksestäni viimeistään heinäkuun puoleen väliin mennessä.

Isoja kysymyksiä on hyvä pohtia kunnolla. Olen työskennellyt puolueorganisaatiossa puoluehallituksen jäsenenä, puoluevaltuutettuna, KD Svenskan puheenjohtajana, varapuheenjohtajana sekä puoluesihteerinä. Tästä perspektiivistä katsoen olisikin nyt luonnollista tähdätä puheenjohtajan paikalle.

Ehdolle asettuminen edellyttäisi kuitenkin selkeää motiivia. Pitäisi olla vakuuttunut siitä, että on paras henkilö johtamaan organisaatiota. Tällaista kutsumusta en tunne, mistä johtuen en aio asettua ehdolle puheenjohtajavaaleissa.  Olen erittäin motivoitunut eduskuntaryhmän puheenjohtajan roolista. Toimin puolueen parhaaksi sekä tuen seuraavaa puheenjohtajaa vaativassa tehtävässään johtaa KD:tä eteenpäin.

Ylös