KD:n puoluekokouksella on valinnanvaraa

2.7.2015 klo 08:00 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien puheenjohtajistoon on nyt reilu ruuhka.

Savonlinnan puoluekokouksella on nyt totisesti valinnanvaraa. Puheenjohtajakisaan on ilmoittautunut kaksi Saria, ja varapuheenjohtajistoon on suoranainen ruuhka.

Tällaista kiinnostusta on harvoin nähty puolueen puheenjohtajistoon.

Koko kansan tuntema äänikuningatar Sari Essayah, 48, saa haastajakseen viime eduskuntavaalien yllättäjän, Pirkanmaan Sari Tanuksen, 51. Omantunnonvapaus-kansalaisaloitteen nimienkeräjää ja tamperelaisgynekologi tulee näin kerralla KD-väelle tutuksi.

– Tällaista kiinnostusta on harvoin nähty puolueen puheenjohtajistoon, totesi puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouko Jääskeläinen tiistaina.

Varapuheenjohtajiksi on ehdotettu tai ovat jo suostuneet: Sauli Ahvenjärvi, Pirkka Aalto (ei ole vielä vahvistanut), Tommy Björkskog, Jorma Jussila, Riitta Kuismanen, Antero Laukkanen, Jaakko Ojala, Laura Peuhkuri, Sirpa Pursiainen, Kimmo Rantanen ja  Tiina Tuomela.

Puolueen nykyinen 2. varapuheenjohtaja Teuvo V. Riikonen ei hae enää uudelle kaudelle varapuheenjohtajaksi. Hän on sen sijaan asettunut ehdokkaaksi puoluevaltuuston puheenjohtajaksi. Tuohon tehtävään haluavat myös nykyinen puheenjohtaja Jouko Jääskeläinen sekä hallintojohtaja Aki Ruotsala ja kihlakunnansyyttäjä Marika Visakorpi. Kaikki ovat kokeneita kristillisdemokraattisia poliitikkoja.

Ylös