Tommy Björkskog aloitti varapuheenjohtajakampanjansa

3.7.2015 klo 16:58 Politiikka KD Lehti

KD:n Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja Tommy Björkskog on valmis Savonlinnan puoluekokouksen varapuheenjohtajakisaan. – Paras voittakoon, Björkskog toteaa.

Raketin lailla uudelleen politiikkaan noussut Björkskog on jo vanha tekijä KD:ssa, hän luotsasi KD:n nuorisojärjestöä kahden vuoden ajan vuosina 2002 ja 2003, kunnes politiikka jäi taka-alalle. Ahola Transportin avainasiakkuuspäällikkö sai uuden kipinän politiikkaan kuntavaalien yhteydessä vuonna 2012 ja nousi ensin Naantalin kaupunginvaltuustoon ja myöhemmin seuraavana vuonna KD:n Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajaksi. Nyt Björkskogin mukaan on aika ottaa seuraava askel.

Katto vuotaa ja eristykset hapertuu, runko on kuitenkin kunnossa ja sen varaan voidaan rakentaa.

Pohjalaistausta näkyy miehessä ainakin tavoitteiden asetannassa, hän lataa tauluun kovan tavoitteen: KD on saatava uuteen nousuun ja kannatus 10 prosenttiin vuoteen 2019 mennessä. Sitä ennen on tehtävä töitä ja puolue on remontin edessä.

Remonttimiehen tapaan mies kuvaa puolueen nykytilaa: Katto vuotaa ja eristykset hapertuu, runko on kuitenkin kunnossa ja sen varaan voidaan rakentaa.

– Myös julkisivua – KD:n brändiä – tulisi kehittää sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Tähän työhön Björkskog sanoo olevansa valmis, mikäli puoluekokous hänelle mandaatin antaa.

– Olisin varapuheenjohtajana puheenjohtajan oikea käsi ja kentän sparraaja. Mutta ennen kaikkea tiimipelaaja – yksin emme saa paljoa aikaan, yhdessä melkein mitä vain, Björkskog linjaa.

Björkskogin mukaan kasvu lähtee kentän rakentamisella ja tukemisella, mutta ennen kaikkea ideologian selkeyttämisellä, jota edellyttää laaja keskustelu puolueen sisällä.

Mies ei tyydy puhumaan pelkkiä korulauseita, vaan paljastaa oman näkemyksensä heti kättelyssä:

– KD:n tulisi kehittyä selkeästi arvopohjaiseksi yleispuolueeksi. Puolueeksi joka välittää!

Ylös