Perussuomalaiset eivät tukkineet Kreikan Kankkulan kaivoa

16.7.2015 klo 18:00 Politiikka Asmo Maanselkä

Kansaintaloustieteen professori Vesa Kanniainen arvioi, että Suomen vastuut kasvavat uuden tukipaketin myötä. Tämä on vastoin hallitusohjelman kirjauksia.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini selitteli hallituksen päätöksiä edellisen hallituksen virheillä Suuren Valiokunnan kokouksen jälkeen. Hänen mukaansa Suomen vastuut velkakriisistä eivät kasva. Iltalehden haastattelussa professori Vesa Kanniainen tyrmää näkemyksen.

Faktisesti Suomen vastuut kuitenkin kasvavat

– On esitetty, että Suomen vastuut eivät kasva. Tällä viitataan siihen, että Suomi on aikaisemmin sitoutunut pääomittamaan EVM:ää. Faktisesti Suomen vastuut kuitenkin kasvavat, Kanniainen sanoo Iltalehden haastattelussa.

Soini puolusti hallituksen esitystä turvallisuuspoliittisilla argumenteilla.

– Jos Kreikka hajoaa yhteiskuntana sisältä, se tuottaa monenlaista ongelmaa, kuten pakolaisongelmaa, sanoi Soini tiedotustilaisuudessa.

Vaaleista on kulunut kolme kuukautta. Suomen hallitus on sitoutunut jo ottamaan lisää välimeren alueen pakolaisia. Nyt EU-politiikassa on nähtävissä vain lisää rahanmenoa.

Soini näyttää olevan huolissaan lähinnä Kreikan romahtamisen turvallisuuspoliittisista vaikutuksista kuin suomalaisten veronmaksajien rahoista. Turvallisuuspoliittinen argumentti Kreikan puolesta on uusi ainakin perussuomalaisen suussa. Varsinaisia vaaleissa luvattuja säästöjä ei uuden hallituksen EU-politiikalla tai pakolaispolitiikalla ole nähtävissä.

 

Ylös