Pirkka Aalto mukaan KD:n varapuheenjohtajakisaan

20.7.2015 klo 09:07 Politiikka Asmo Maanselkä

Kemijärveläinen biologian ja maantiedon lehtori Pirkka Aalto ilmoitti viikonloppuna lähtevänsä ehdolle kristillisdemokraattien varapuheenjohtajaksi.

Aallon mukaan lähtöä oli osattu jo odottaa, sillä häntä on pyytänyt varapuheenjohtajaehdokkaaksi peräti kolme eri piirijärjestöä, eli Lapin piiri, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun piiri sekä Pohjois-Karjalan piiri. Aallon mukana varapuheenjohtajakilpailuun saadaan nyt myös selkeästi Pohjois-Suomea edustava ehdokas. Espoolaislähtöinen, mutta Oulussa, Enontekiöllä ja Kemijärvellä pitkään asunut Aalto on mm. Kemijärven kaupunginvaltuuston ja -hallituksen jäsen, ja KD:ssa hän on toiminut mm. puoluehallituksessa ja Lapin piirin puheenjohtajana.

Työ- ja harrastusuransa perusteella hänet on nimitetty mm. Vuoden lappilaiseksi opettajaksi ja Vuoden bongariksi. Kristillisdemokraattien puoluekokous pidetään Savonlinnassa 28. – 29.8., ja tällä hetkellä puolueen puheenjohtajan paikkaa tavoittelee kaksi ja varapuheenjohtajien paikkoja peräti 12 ehdokasta.

Ylös