Perussuomalaiset Nuoret eivät sulata hallituksen Kreikka-linjaa

20.7.2015 klo 09:51 Uutiset Asmo Maanselkä

Tyytymättömyys hallituksen linjaa kohtaan kasvaa perussuomalaisten riveissä. Perussuomalaiset Nuoret vaatii, että maksukyvytön Kreikka erotetaan euroalueesta.

Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on viikon aikana ehtinyt vaatia puolueensa eroa hallituksesta, jos lainaneuvotteluiden lähdetään. Lainaneuvotteluiden avaaminen ei johtanut hallituksen kaatumiseen, vaan puolueen puheenjohtaja Timo Soini istuu tukevasti ministeriauton takapenkillä sinne vihdoin päästyään. Kritiikki hallituksen linjaa kohtaan ei ole vaimentunut. Nyt Tynkkynen vaatii, että maksukyvytön Kreikka erotetaan euroalueesta.

– Kreikkalaiset odottavat jatkuvasti uutta rahaa euroalueelta samalla kapinoiden muiden maiden esittämiä lainaehtoja vastaan. Tilanne on täysin kestämätön ja iskee kiiloja kansojen välille. Kreikka on täysin polvillaan muun Euroopan edessä: sen oli vietävä parlamentissaan läpi kolmessa päivässä jättimäinen yhteiskuntamuutos, joka vaatisi kuukausien valmistelun, jotta uudistukset voitaisiin toteuttaa hallitusti, selventää Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen.

Perussuomalaisten hallitustaipaleesta voi tulla kivikkoinen. Kestävää Kreikka-ratkaisua ei ole lähitulevaisuudessa näköpiirissä. Saa nähdä kauanko perussuomalaisten eurokriittinen siipi jaksaa katsoa hallituksen rämpimistä Kreikka-asiassa.

Ylös