Kristillisdemokraattien puoluekokous joutuu ottamaan kantaa Natoon

14.8.2015 klo 07:12 Politiikka Kristiina Kunnas

KD Nuoret haluaa puoluekokousaloitteessan Suomen aktiivisesti mukaan läntiseen puolustusyhteistyöhön. Kristillisdemokraattien on siis elokuun lopun puoluekokouksessaan otettava kantaa myös Natoon.

Kristillisdemokraattien puoluehallitus käsitteli viime lauantain kokouksessaan puoluekokoukseen tulleet aloitteet.

Liittoutuminen uhkaa kuitenkin jäädä vain keskustelun tasolle, jossa ei edes realistisesti arvioida Nato-jäsenyyden hyötyjä ja haittoja.

Yksi KD Nuorten aloitteista haluaa Suomen aktiivisesti mukaan läntiseen puolustusyhteistyöhön. Siinä halutaan muistuttaa, että Euroopan ja Suomen turvallisuusympäristössä on tapahtunut Ukrainan kriisin seurauksena muutoksia.

– Suomalaisessa poliittisessa keskustelussa onkin otettu aiempaa enemmän esille myös sotilaallisen liittoutumisen mahdollisuus. Liittoutuminen uhkaa kuitenkin jäädä vain keskustelun tasolle, jossa ei edes realistisesti arvioida Nato-jäsenyyden hyötyjä ja haittoja, KD Nuorten aloitteessa muistutetaan.

Jouko Jääskeläisen ehdotuksesta turvallisuuspolitiikkaa koskevan aloitteen viimeinen kappale muutettiin tähän muotoon:

”Suomen tulee tehdä turvallisuuspoliittiset ratkaisunsa itsenäisesti ja tavalla joka vähentää alueellista sekä kansainvälistä jännitystä sekä tärkeimmissä kysymyksissä kansanäänestyksen kautta.”

KD Nuorten aloite varmistaa sen, että puoluekokouksen on otettava kantaa myös Suomen puolustuksen tulevaisuuteen.

Ylös