KD:n politiikan superviikko käynnistyy tänään Hyvinkäällä

25.8.2015 klo 10:06 Politiikka Samuli Rissanen

Koko Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä on koolla Hyvinkäällä kesäkokouksessaan, jossa ryhmä linjaa askelmerkkinsä politiikan syksyyn. Viikko huipentuu Savonlinnan puoluekokoukseen, jossa valitaan uusi puoluejohto.

Tämä viikko on Kristillisdemokraateille varsinainen politiikan superviikko. Tuore eduskuntaryhmä orientoituu tänään politiikan syksyn haasteisiin kesäkokouksessaan Hyvinkäällä.

KD:n politiikan superviikko huipentuu Savonlinnan puoluekokoukseen, jossa puolueelle valitaan uusi puheenjohtaja ja varapuheenjohtajisto.

Kesäkokouksessa on perinteisesti linjattu puolueen politiikkaa tulevalla eduskunnan istuntokaudella, joka alkaa syyskuun alkupuolella. Kristillisdemokraattien kansanedustajat keskustelevat päivän aikana kaikista ajankohtaisista politiikan kysymyksistä, joihin ryhmältä odotetaan kannanottoja päivän aikana.

KD-ryhmältä odotetaan joitakin omia avauksia valtionvarainministeriön budjettiehdotukseen liittyen. Varsinainen Kristillisdemokraattien vaihtoehtobudjetti valmistuu myöhemmin syksyn aikana.

Aamutuimaan Hyvinkäälle matkusti lähijunalla Helsingistä Savo-Karjalan kansanedustaja Sari Essayah, jolla on edessään kaikkea muuta paitsi pehmeä lasku päiväpolitiikan keskiöön lomakauden jälkeen. Tämänpäiväisen kokouspäivän jälkeen Essayah’lla on huomenna edessään valtamedian järjestämä haastattelukierros Helsingissä.

Perjantai puolestaan tuo varmuuden siihen, kuka johtaa Kristillisdemokraatteja seuraavat kaksi vuotta. Pitkäaikainen puheenjohtaja Päivi Räsänen luovuttaa viestikapulan seuraajalleen. Essayah’n ohella puheenjohtajan paikasta kisaa tamperelainen kansanedustaja Sari Tanus.

 

Ylös