Tommy Björkskog, Sauli Ahvenjärvi ja Sari Tanus KD:n varapuheenjohtajiksi

28.8.2015 klo 18:39 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien kymmenen varapuheenjohtajaehdokkaan joukosta erottui äänestyksessä viiden kärki. Tiukan kisan voiton veivät Tommy Björkskog, Sauli Ahvenjärvi ja Sari Tanus.

KD:n tuore puheenjohtaja Sari Essayah ja puoluesihteeri Asmo Maanselkä saavat tiimiinsä kolmikon, jossa on sekä suomenruotsalaista asiantuntijuutta että kokemusta eduskuntatyöskentelystä viime ja tältä kaudelta.

Haluan olla kirkastamassa upeaa kristillisdemokraattista ideologiaa.

Tiukan kisan kärkiviisikkoon kiilasivat Pirkka Aalto (161 ääntä), Tiina Tuomela (187 ääntä) sekä varapuheenjohtajiksi valitut Tommy Björkskog, Sauli Ahvenjärvi ja Sari Tanus.

Ensimmäisen kauden kansanedustaja, erikoislääkäri Sari Tanus sai vaalissa 220 ääntä, jotka oikeuttivat kolmannen varapuheenjohtajan tehtävään.

Tekniikan tohtori ja viime kauden kansanedustaja Sauli Ahvenjärvi osallistui ehdokashaastatteluun videonauhoituksen myötä. Hän oli estynyt perhepiirissä pidettyjen hautajaisten vuoksi. Ahvenjärvi sai 222 ääntä ja 2. varapuheenjohtajan paikan.

KD Nuorten puheenjohtajana nuoruudessaan toiminut avainasiakaspäällikkö, puoluehallituksen jäsen ja Naantalin kaupunginvaltuutettu Tommy Björkskog sai vaalissa peräti 252 ääntä. Hänet kukitettiin ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.

– Haluan olla kirkastamassa upeaa kristillisdemokraattista ideologiaa, ja innostamassa uusia toimijoita mukaan puolueeseen, lupasi vastavalittu 1. varapuheenjohtaja Björkskog.

 

Ylös