Essayah toivoo puolueen julkisuuskuvasta monipuolisempaa

29.8.2015 klo 12:28 Politiikka Samuli Rissanen

KD:n tuore puheenjohtaja Sari Essayah’n mielestä Kristillisdemokraatit on typistetty julkisuudessa muutaman asian puolueeksi. Nyt on aika monipuolistaa imagoa.

Kristillisdemokraattien tuore puheenjohtaja Sari Essayah’n viikko on vierähtänyt lehdistön haastattelukarusellissa. Kierros on jälleen muistuttanut uunituoretta puoluejohtajaa Kristillisdemokraattien ongelmallisesta julkisuuskuvasta.

– Tälläkin viikolla olen vastannut lukemattomat kerrat kysymyksiin abortista, eutanasiasta, samaa sukupuolta olevien liitoista, naispappeudesta ja ties mistä, Essayah huokaa.

Median kysymyspatteristo Kristillisdemokraattien puheenjohtajille säilyy entisenlaisena, siitäkin huolimatta, että moraalis-eettisissä kysymyksissä Essayah on samoilla linjoilla kuin edeltäjänsä.

– Mitähän Antti Rinne tai Carl Haglund ajattelevat näistä kysymyksistä; olisi joskus mukava kuulla, Essayah sivaltaa.

Hänen mielestään oikeampi kuva Kristillisdemokraateista on puolue, joka tekee monipuolista ja rakentavaa politiikkaa hyvältä ja kestävältä arvoperustalta. Kristillisdemokratian ytimessä onkin yhtälailla työttömien saaminen töihin, omaishoitajien tukeminen kuin vaikkapa valtiontalouden saaminen kuntoon.

Populisteiksi Kristillisdemokraatit eivät Essayah’n mukaan taivu.

– Emme ole ”työmies-Putkosia” emmekä käräjöi julkisuuskuvastamme median kanssa-se on ajanhukkaa.

Tuore puheenjohtaja toivoo myös, että hänen vuokseen kenenkään ei tarvitsisi erota kirkon jäsenyydestä. Kristillisdemokraattien puheenjohtajuuden eilen Essayah’lle luovuttanut Päivi Räsänen on ollut viime vuosina evankelis-luterilaisesta kirkosta eronneiden jäsenten kestoselitys.

Essayah puolestaan on Lapinlahden helluntaiseurakunnan jäsen.

– Älkää hyvät ihmiset ainakaan minun vuokseni erotko kirkosta, sillä silloin se on aivan väärä osoite.

 

 

 

Ylös