KD:n puoluevaltuusto: Ruotsala kukisti niukasti Jääskeläisen

29.8.2015 klo 18:08 Politiikka Kristiina Kunnas

Puoluekokous äänesti Aki Ruotsalan johtamaan Kristillisdemokraattien puoluevaltuustoa. Varapuheenjohtajaksi valittiin Marika Visakorpi.

Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtajuudesta tuli tiukka kisa, jonka vei nimiinsä nuori haastaja. Aki Ruotsala voitti äänestyksessä puoluevaltuustoa pitkään johtaneen Jouko Jääskeläisen.

Hallintotieteiden maisteri Aki Ruotsala, 30, oli KD Nuorten puheenjohtaja 2011–2012. Hän on työskennellyt myös kansanedustajan avustajana sekä suunnittelijana sisäministeriössä. Poliittista kokemusta on myös kaupunginvaltuutetun työstä Kauhavalla. Ruotsala toimii nykyään Merikarvian hallintopäällikkönä.

Tästä työ vasta alkaa. Nämä muutospuheet eivät jää puoluekokouksen.

Kokenut KD-konkari, valtiotieteiden tohtori, neljän kauden kansanedustaja, Uudenmaan piirin puheenjohtaja ja puoluevaltuuston pitkäaikainen puheenjohtaja Jouko Jääskeläinen hävisi äänestyksessä niukasti. Ruotsala sai 142 ääntä, Jääskeläinen 120.

Jyväskyläläinen varatuomari ja kihlakunnansyyttäjä, kaupunginvaltuutettu Marika Visakorpi sai 56 ääntä. Savonlinnalainen toiminnanjohtaja, kirjailija, teologian maisteri ja kaupunginvaltuutettu Teuvo V. Riikonen sai 53 ääntä.

Puoluevaltuuston varapuheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Marika Visakorpi.

Ruotsala oli oman valintansa jälkeen yllättynyt ja kiitollinen.

– Tiesin, että kisa olisi ääritiukka. Vastassani oli niin paljon osaamista, ja vielä Joukon pitkä kokemus, Teuvon kotikenttäetu ja Marikan naisjärjestötausta.

– Nöyrä kiitos, Ruotsala lausuu.

– Mutta tästä työ vasta alkaa. Nämä muutospuheet eivät jää puoluekokouksen. Meillä on nyt alkamassa iso urakka yhdessä Sarin, Tommyn, Saulin ja toisen Sarin kanssa, Ruotsala sanoi viitaten uudistuneeseen puoluejohtoon.

 

 

 

 

 

Ylös