Kaikki kokemus hyödynnettävä

2.9.2015 klo 09:53 Kolumnit Peter Östman

Puoluekokous Savonlinnassa on pidetty ja arki alkanut. Sari Essayah’n yksituumainen valinta puheenjohtajaksi tuntui hyvältä. Puolueen varapuheenjohtajien ja puoluevaltuuston puheenjohtajan vaaleista tuli jännittävät laajan ja kovatasoisen ehdokasjoukon ansiosta.

Viime vuosien kitkat puolueen sisällä vaativat jälkihoitoa. Vanhemmat ja nuoremmat on saatava saumattomaan yhteistyöhön.

Eduskuntaryhmän puolesta haluan onnitella kaikkia tehtäviin valittuja ja toivoa teille voimia, viisautta ja yhteistyöhalua.

Päivi Räsänen päätös luopua puheenjohtajuudesta lähes 11 vuoden uskollisen palvelun jälkeen ansaitsee kaiken kunnioituksen. Hänen selkeästi kantaa ottava tapansa johtaa puoluetta monissa tunnepitoisissa arvokysymyksissä ei jättänyt suomalaisia ​​kylmäksi.

Puolueen historiassa on nyt kääntynyt uusi lehti. Uudella johdolla on kentän laaja luottamus, se on tärkeä ja erittäin positiivinen asia. Samaan aikaan emme saa sulkea silmiämme haasteiden edessä. Viime vuosien kitkat puolueen sisällä vaativat jälkihoitoa. Vanhemmat ja nuoremmat on saatava saumattomaan yhteistyöhön.

Henkilövaalit ovat jännittäviä. Valintojen jälkeen on aina voittajia ja häviäjiä. Nyt on tärkeää motivoida ihmisiä, joiden pesti tällä kertaa päättyi. Meillä on niin valtakunnallisella kuin piiritasollakin aktiiveja, joilla on laaja poliittinen kokemus, mutta ei nyt keskeistä vastuutehtävää. Näiden joukossa ovat entisiä kansanedustajia ja puolueen varapuheenjohtajia. Heidän osaamistaan ei saa unohtaa.

Monet ovat peräänkuuluttaneet eri politiikan sektorien työryhmien perustamisesta puoluejohdon ja eduskuntaryhmän tueksi.
Olisiko aika kypsä neuvonantajaverkoston, esimerkiksi entisille kansanedustajille, tai pysyvien think-tank toiminnan, aivoriihien, perustamiselle? Kaikki kokemus ja viisaus on hyödynnettävä.

Ylös