Tarvitsemme uuden luottamuksen äänestäjiltämme

9.9.2015 klo 18:01 Kolumnit Sari Essayah

Puoluekokouksemme teema Uuden aika haastaa meitä puolueena uudistumaan organisaationa ja toimintatavoiltamme sekä myös tekemään uudenlaisia poliittisia avauksia, joilla saavutamme nykyistä suurempia määriä tukijoita politiikallemme.

Arvopohja, joka korostaa ihmisarvon kunnioittamista, perheen ja lähiyhteisöjen merkitystä, yrittäjyyttä ja sosiaalista vastuuta ei ole vanhentunut – päinvastoin, mitä epävarmemmaksi ja levottovammaksi maailma muuttuu, sitä enemmän tarvitaan kestäviä arvoja ankkuriksi muutosten keskellä. Kysymys kuuluukin, osaammeko jalostaa hyvän arvopohjamme ihmisten arkielämän ongelmien ratkaisuiksi? Löydämmekö käytännön elämässä toimivia poliittisia avauksia?  Uuden aika pistää miettimään, miten voin uudistua luottamustehtävissä ja puoluetyössä. Puolueen tulevaisuus on juuri sellainen kuin millaiseksi sen rakennamme. Suosittelemme kaiken turhan byrokratian karsimista. Panostetaan koulutukseen ja tiedottamiseen, hyödynnetään paremmin jäsenistössä oleva asiantuntemus ja käynnistetään ajatushautomotoimintaa.

Tiedämme kipeän hyvin, että Suomessa meidät kristillisdemokraatit on typistetty julkisuudessa muutaman asian puolueeksi. Kristillisdemokratian ytimessä on yhtälailla työttömien saaminen töihin, omaishoitajien tukeminen tai vaikkapa valtiontalouden saaminen kuntoon.

Meidän tulee uskoa itseemme. Kristilliset arvot merkitsevät armoa, lähimmäisyyttä ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta, heikoimmista huolehtimista. Vastuuttomuus, kyynisyys, ihmisviha ja välinpitämättömyys ovat aikamme suurimmat synnit. Taistellaan niitä vastaan!

On uuden politiikan aika. On aika politiikan, joka voittaa laman ja kyynisyyden.  Olen ylpeä siitä, että logossamme on sydän. Se ei saa jäädä kylmäksi, kylmien sydämien tai sydämettömien kristillisdemokraattien puolueeksi. Meidän on aika tehdä sitä politiikkaa joka vie Kristillisdemokraatit kansan sydämeen.

Ylös