”Kansanedustajat kotimaan säästötalkoisiin ja viikon palkka kehitysyhteistyöhön”

10.9.2015 klo 16:20 Politiikka Samuli Rissanen

KD-ryhmä vastaa eduskunnan puhemiesten vetoomukseen kansanedustajien osallistumisesta taloustalkoisiin. Lisäksi Kristillisdemokraattien kansanedustajat haastavat kansanedustajakollegansa lahjoittamaan viikon palkkionsa kehitysyhteistyöhön.

Kristillisdemokraattien kansanedustajat kannattavat eduskunnan puhemiehistön ehdotusta ottaa kansanedustajat mukaan säästötalkoisiin pidättämällä heiltä yhden viikon palkkio.

Lisäksi KD eduskuntaryhmä haastaa jokaisen kansanedustajan antamaan viikon palkkansa jollekin kehitysyhteistyössä tai kotimaassa hyvää tekevälle järjestölle.

Aiemmin päivällä eduskunnan puhemiehistö eli puhemies Maria Lohela sekä varapuhemiehet Mauri Pekkarinen ja Paula Risikko esittivät, että kansanedustajien palkasta pidätetään yhden viikon palkkiota vastaava summa tänä syksynä ja uudestaan vuodenvaihteen jälkeen.

Puhemiehistön mukaan kansanedustajat voivat tälla tavoin osallistua välittömästi taloustalkoisiin.

Puhemiehet korostavat, että toimenpiteellä ei ratkaista kestävyysvajetta, mutta on periaatteellisesti tärkeä signaali, että myös kansanedustajat ovat mukana omalla panoksellaan.

 

Ylös