”Suurituloisten osallistuminen talkoisiin tärkeää”

10.9.2015 klo 16:40 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustajat pitävät hallituksen esitystä solidaarisuusveron tulorajojen alentamista sekä pääomaveron hienoisesta korotuksesta oikeudenmukaisena liikkeenä tässä taloustilanteessa.

Kristillisdemokraattien kansanedustajat iloitsevat, että hallitus on tehnyt Valtiovarainministeriön esitykseen monia KD:n esittämiä muutoksia. Myönteistä on myös, että eläkeläisten asumistuen leikkauksia on kohtuullistettu.

– Tosin edelleen leikkaukset ovat merkittäviä ja tulevat osumaan kipeästi moneen yksinasuvaan ikäihmiseen, KD:n eduskuntaryhmä arvioi.

Kristillisdemokraattien kansanedustajat pitävät hallituksen esitystä solidaarisuusveron tulorajojen alentamista sekä pääomaveron hienoisesta korotuksesta oikeudenmukaisena liikkeenä tässä taloustilanteessa.

Solidaarisuusveron alarajaksi tulee vuosiksi 2016 ja 2017 nykyisen 90 000 euron sijasta 72 300 euroa.

Ryhmän mukaan keliakiakorvausten poistaminen on verrattavissa lääkekorvauksen poistamiseen yhdeltä sairausryhmältä.

– Se ei ole oikeudenmukaista.

KD-ryhmä on huolissaan hallituksen suunnitelmista suurentaa entisestään päiväkotien ryhmäkokoja. Hoitajien vähentäminen päiväkodeista merkitsee välitöntä heikennystä lasten arkipäivään.

KD:n kansanedustajat muistuttavat lisäksi, että hallitus heikentää lapsiperheiden taloutta poistamalla lapsilisien indeksikorotukset.

 

Ylös