”KD kasvaa reippaasti, kun ideologia kirkastuu”

12.9.2015 klo 07:12 Uutiset Ismo Portin

Kristillisdemokraattien ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittu Tommy Björkskog uskoo puolueen kasvuun.

Kahdeksan vuotta Naantalissa asunut Tommy Björkskog, 41, puhkuu intoa puoluekokouksessa tapahtuneen varapuheenjohtajavalintansa jälkeen. Björkskog on KD:n Puoluehallituksen jäsen, Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja sekä Naantalin kaupunginvaltuutettu.

Olen aivan vakuuttunut siitä, että suuri osa suomalaisista allekirjoittaa meidän arvot ja tämän ideologisen aatteen.

Björkskog luottaa vahvasti puolueen tulevaisuuteen nykyisistä alhaisista kannatuslukemista huolimatta. Björkskog toteaakin kannattajia ja äänestäjiä tulevan lisää, kunhan puolue saa entistä vahvemmin kirkastettua aatettaan ja ideologiaan.

Hän muistuttaa kristillisdemokratian olevan merkittävä poliittinen aate kansainvälisesti.

– Itse asiassa toiseksi suurin sellainen, hän lisää.

– Olen aivan vakuuttunut siitä, että suuri osa suomalaisista allekirjoittaa meidän arvot ja tämän ideologisen aatteen, Björkskog kiteyttää.

– Meidän pitää nyt selkeästi käydä sisäistä ideologista keskustelua, missä tehdään selväksi meidän jäsenistöllemme sekä sen jälkeen meidän äänestäjillemme, mikä on kristillisdemokraattinen ideologia.

– Meidän on perusteltava miksi kristillisdemokraatit on Suomessa ylipäätään olemassa ja mitkä ovat tämän ideologian perusperiaatteet, tuore ensimmäinen varapuheenjohtaja Tommy Björkskog summaa.

KD:n tuore 1. varapuheenjohtaja Tommy Björkskog kertoo olleensa koko työuransa myynnin ja markkinoinnin eri tehtävissä. Nykyään hän toimii logistiikkayrityksen avainasiakkuuspäällikkönä.

– Suhteista melkein kaikki on yhteiskunnassa kiinni. Pitää osata kohdata ihmistä, pitää osata kertoa ihmisille siitä tuotteesta mitä halutaan myydä.

–  On se sitten kuljetuspalvelu tai poliittinen aate.

Björkskogilla onkin työuransa kautta hyvät mahdollisuudet markkinointioppien hyödyntämiseen kristillisdemokratian eteenpäinviennissä.

– Nukutaan nyt pari yötä ensin ja sitten ruvetaan laittamaan kalenteria uuteen uskoon, Björkskog vastaa kysymykseen miten puheenjohtajuus muuttuu käytännön toiminnaksi.

Kristillisdemokraattien kasvun yhtenä keskeisenä elementtinä Björkskog näkee yhdessä toimimisen, samaan hiileen puhaltamisen.

– Yksinhän kukaan ei saa oikeasti mitään aikaan, mutta yhdessä voidaan tehdä melkein mitä vaan, ja silloin en puhu vaan puoluejohdosta, vaan ihan jokaisesta KD:n jäsenestä ja äänestäjästä.

– Haastan kaikkia KD:n äänestäjiä tähän talkootyöhön ja tähän uuteen aikaan, KD:n ensimmäinen varapuheenjohtaja sanoo.

Tommy Björkskog KD-Kompassissa, Radio Dei, la 12. syyskuuta klo 12. Uusinta tiistaina 15.9. klo 17.50.
KD-Kompassi on Suomen Kristillisdemokraattien jo vuodesta 2008 kustantama, yhteiskunnallisia asioita käsittelevä radio-ohjelma. KD-Kompassi pyörii Radio Deissä lauantaisin klo 12 ja tiistaisin klo 17.50.
Ylös