”Kaikki puolueen naiset mukaan KD Naisten toimintaan”

13.9.2015 klo 10:33 Politiikka Samuli Rissanen

KD Naisten tuore toiminnanjohtaja Hanna-Kaisa Simojoki kannustaa puolueen naisia mukaan myös KD Naisten toimintaan. Aloittaa voi vaikka tulemalla lokakuussa järjestettävään KD Naisten liittokokoukseen.

Helsinkiläinen 5-lapsen äiti, yhteiskuntatieteiden maisteri ja yrittäjä Hanna-Kaisa Simojoki, 39, valittiin Kristillisdemokraattien naisjärjestön toiminnanjohtajaksi sen jälkeen, kun erityisjärjestön grand old lady, Saara Ruokonen, jäi ansaitulle eläkkeelle. Simojoki aloitti tehtävässä syyskuun alussa.

Simojoki on naisten ja perheiden elämän kokemusasiantuntija: Hänellä viisi lasta, joista nuorin on uhmaikäinen ja vanhin murrosikäinen.

Simojoella itsellään ei ole kovin paljon kokemusta puolueen naisjärjestössä toimimisesta, mutta yhteiskuntatieteiden tohtorikoulutettavalla on osaamista juuri niissä aihepiireissä, joita KD Naiset ovat pitäneet esillä. Tauolla olevan väitöskirjatyön aiheena on kenialaiset naisyrittäjät ja mikroluototus, joka on mahdollistanut kehitysmaiden naisten pienyrittäjyyden.

Kodinhoitoon suuntautuneen yrityksensä työntekijöiksi Simojoki on puolestaan palkannut kaksi Filippiineiltä kotoisin olevaa naista.

Tasa-arvokysymyksiä ei tarvitse kuitenkaan lähteä ratkomaan kehitysmaihin asti, sillä Suomessakin riittää Simojoen mukaan vielä työsarkaa. Palkkauksen ja esimerkiksi perhevapaiden suhteen naiset ovat alakynnessä. Yhteiskunnallisia kipukohtia ovat myös naisiin kohdistuva lähisuhdeväkivalta ja turvakotien tilanne.

Suomessa ei ole myöskään osattu lähestyä tasa-arvokysymystä aina oikeasta tulokulmasta. Simojoen mielestä esimerkiksi pyrkimys jakaa kotihoidontuki puoliksi vanhempien kesken olisi kaventanut perheiden valinnanvapautta.

– Ruotsissa on onnistuttu paremmin: Perhevapaat jakautuvat oikeudenmukaisemmin, osa-aikatyö järjestyy helpommin ja äitien ei tarvitse olla niin pitkään poissa työmarkkinoilta.

Simojoki on naisten ja perheiden elämän kokemusasiantuntija: Hänellä viisi lasta, joista nuorin on uhmaikäinen ja vanhin murrosikäinen.

– Mieheni työskentelee merikapteenina, joten olen ollut ”toiminnallinen yksinhuoltaja” eli hyvin paljon lasten kanssa kotona yksin, hän kertoo.

Kristillisdemokraatteihin Simojoen houkutteli helsinkiläinen kapunginvaltuutettu Sari Mäkimattila. Politiikkaan hän imaistui mukaan samantien lähtemällä kuntavaaliehdokkaaksi syksyllä 2012. Hyvän äänisaalin kerännyt Simojoki vaikuttaa nyt Helsingin kaupungin ruotsinkielisessä sosiaali-ja terveysjaostossa. Hän oli myös ehdolla eduskuntaan tänä keväänä.

Nyt uunituore Kristillisdemokraattien naisjärjestön toiminnanjohtaja valmistautuu KD Naisten lokakuussa pidettävää liittokokoukseen ja tulevaan vuoteen, joka on KD Naisten toiminnan kannalta tärkeä vuosi.

– Olemme valtakunnallisen Naisjärjestot yhteistyössä (Nytkis ry) puheenjohtaja ensi vuonna. Nytkis on tärkeä vaikuttamisen paikka ja minulle entuudestaan tuttu järjestö, Simojoki kertoo.

Hän haluaa haastaa kaikki Kristillisdemokraattien naisjäsenet mukaan myös KD Naisten toimintaan. Aloittaa voi vaikka tulemalla KD Naisten liittokokoukseen Helsinkiin 10.10.

Hanna-Kaisa Simojoki
Ikä: 39
Perhe: Naimisissa, viisi lasta.
Kotipaikka: Helsinki
Ammatti: Yrittäjä, KD Naisten toiminnanjohtaja
Koulutus: Yhteiskuntatieteiden maisteri, tohtorikoulutettava.
Luottamustehtävät: Helsingin kaupungin ruotsinkielisen sosiaali- ja terveysjaoston jäsen sekä puolueiden kansainvälinen demokratiayhteistyö Demo ry:n hallituksen jäsen.

 

 

Ylös