Tiina Tuomela on käytettävissä KD Naisten puheenjohtajaksi

13.9.2015 klo 08:55 Politiikka Samuli Rissanen

Puolueen varapuheenjohtajakisassa neljänneksi eniten ääniä kerännyt vantaalainen lääkäri ja KD:n varavaltuutettu Tiina Tuomela kertoo olevansa käytettävissä KD Naisten puheenjohtajan tehtävään. Liittokokous on lokakuun alussa.

KD Naisten varapuheenjohtaja Tiina Tuomela kertoo, puolueen naisjärjestössä on myös alkanut puolueen teeman mukainen Uuden aika.

Käytetään kaikki paukut, jotta saadaan KD nousuun!

– Pitkään järjestöä luotsannut Saara Ruokonen on jäänyt eläkkeelle ja syyskuun alussa aloitti uusi toiminnanjohtaja Hanna-Kaisa Simojoki.

Uusi toiminnanjohtaja työskentelee osa-aikaisena, sillä puoluetuki tulee budjettiesityksen mukaan laskemaan yli seitsemän prosenttia. Poliittisen toiminnan tuki sekä tiedotus- ja viestintätuki yhdistyvät jatkossa.

– Piirijärjestöjen ja naisjärjestön osuus tulee olemaan yhdistetystä tuesta 5 prosenttia, tarkoittaen summana 37 000 euroa. Se ei ole paljon se, Tuomela kertoo.

Naisjärjestön merkittävä haaste tulevana vuonna on valtakunnallisen Nytkis (Naisjärjestöt yhteistyössä) -järjestön puheenjohtajuus. Nytkiksessä ovat edustettuna poliittiset naisjärjestöt sekä muutamia muita naisjärjestöjä muun muassa NJKL (Naisjärjestöjen Keskusliitto).

– Tässä meillä KD Naisina on hyvä näkymisen ja vaikuttamisen paikka, joka meidän kannattaa käyttää täysillä eduksemme.

KD Naisia Tuomela pitää merkittävä järjestönä, jota puolue voisi hyödyntää enemmänkin. Naiset voivat ottaa kantaa niin matalapalkka-aloilla työskentelevien asioihin kuin myös perheen ja työn yhteensovittamiseen ja yksinhuoltajien tilanteisiin. Perinteisesti naiset ovat ottaneet kantaa lähisuhdeväkivallan ehkäisemisen ja palkkatasa-arvon puolesta.

– Meillä on erityisasiantuntemusta monissa naisiin ja perheisiin liittyvissä asioissa. Olisinkin laajentamassa profiiliamme, Tuomela haastaa.

– Käytetään kaikki paukut, jotta saadaan KD nousuun!

Kenttätyö on KD Naisille tuttua. Naisjärjestöllä on useita tempauksia vuosittain, muun muassa sekä Miesten sekä Naisten päivänä. Tapahtumakalenteriin kuuluu myös Helsingissä juostava Naisten kymppi, johon KD Naiset osallistui tänä vuonna kolmatta kertaa.

Lokakuun liittokokouksessa uudistuu todennäköisesti myös KD Naisten puheenjohtajisto. Tuomela kertoo olevansa käytettävissä puheenjohtajaksi, jos saa liittokokoukselta luottamuksen. Hän on toiminut vuoden 2013 alusta Uudenmaan KD Naisten johtokunnassa. KD Naisten varapuheenjohtaja hän on ollut vuodesta 2014.

– Tavoitteenani olisi kiertää aktivoimassa kenttää yhdessä varapuheenjohtajiston kanssa, hän sanoo.

 

 

 

 

Ylös