Sipilä antoi viikon lisäaikaa ay-liikkeelle

18.9.2015 klo 11:57 Politiikka Samuli Rissanen

Pääministeri Juha Sipilä matkustaakin ylimääräiseen EU-huippukokoukseen ensi keskiviikkona, jolloin hallituksen oli määrä tuoda työelämää koskeneet pakkolakinsa eduskunnan käsittelyyn.

Ensi keskiviikkona hallituksen oli määrä antaa eduskunnalle kilpailukykyä koskeva tiedonanto.

Nyt pääministeri Juha Sipilä ilmoittaa, että tiedonanto siirtyy viikolla, joten myös työmarkkinajärjestöillä on aikaa reagoida hallituksen kaavailemiin pakkolakeihin ja tuoda oma vaihtoehtonsa.

– Olen ehdottanut kilpailukykytoimia koskevan tiedonannon uudeksi päiväksi 30.9. Siirto huippukokouksen vuoksi, antaa lisäaikaa tm-järjestöille, Sipilä kirjoittaa twitter-viestissään.

Työmarkkinajärjestöille lisäaika lienee tarpeen. AKAVA:n Sture Fjäder ja STTK:n Antti Palola kertoivat kuitenkin YLE:n aamu-tv:n haastattelussa tänään, että vaihtoehtoisia keinoja viiden prosentin kilpailukykyloikan aikaansaamiseksi on jo olemassa.

– Ne ovat varmasti esityksiä, jotka tyydyttävät hallitusta ja pääministeriä, Palola lupasi.

Eurooppa neuvoston puheenjohtajan Donald Tuskin kutsuma päämieskokous, johon Sipilä osallistuu, juontuu pakolaiskriisistä, joka syvenee Euroopassa. Pelkästään viime kuussa maanosaan tulvi 156 000 turvapaikanhakijaa.

 

Ylös