”Antisemitismia ei saa hyväksyä”

20.9.2015 klo 16:06 Politiikka KD Lehti

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman muistutti, että juutalaisiin kohdistuvat terroriteot ja viharikokset ovat lisääntyneet. Östman puhui Antisemitismi tänään -seminaarissa sunnuntaina 20. syyskuuta.

– Antisemitismin uutta nousua ei saa hyväksyä, oli kansanedustaja Peter Östmanin viesti hänen puhuessaan Antisemitismi tänään -seminaarissa.

Meidän velvollisuutemme on pitää huoli siitä, ettei historia unohdu, eikä toistu.

Östman muistuttaa, että eduskunnalla ja kansanedustajilla on erityinen vastuu rasismin, muukalaisvastaisuuden ja antisemitismin vastustamisessa. Israel-ystävyystoimikunnan järjestämässä seminaarissa puhunut Östman korosti historian tuntemisen merkitystä.

– Vihaa ja pelkoa voidaan ehkäistä vain tietoa ja kanssakäymistä lisäämällä. Meidän velvollisuutemme on pitää huoli siitä, ettei historia unohdu, eikä toistu.

Östman on huolissaan kehityksestä monessa Euroopan maassa. Juutalaisiin kohdistuvat terroriteot ja viharikokset ovat lisääntyneet viime vuosina.

Sunnuntaina järjestetyssä Antisemitismi tänään -seminaarissa puhuivat tohtori Susanna Koskinen Yad Vashem -säätiöstä ja lähetystösihteeri Arezoo Hersel Israelin Suomen suurlähetystöstä. Kommenttipuheenvuoron pitänyt Östman toimii eduskunnan Israel-ystävyysryhmän puheenjohtajana.

 

Ylös