Presidentti Niinistö YK:n yleiskokoukseen

21.9.2015 klo 13:08 Politiikka KD Lehti

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö matkustaa New Yorkiin 24.-29. syyskuuta osallistuakseen Yhdistyneiden kansakuntien 70. yleiskokoukseen. Presidentti Niinistö käyttää Suomen kansallisen puheenvuoron yleiskokouksessa tiistaina 29. syyskuuta.

Tasavallan presidentin kansliasta kerrotaan, että ennen yleiskeskustelun alkua presidentti Niinistö osallistuu kestävän kehityksen huippukokoukseen. Huippukokouksessa on tarkoitus hyväksyä kestävän kehityksen tavoitteet vuosille 2015-2030. Presidentti Niinistö käyttää puheenvuoron kokouksen avauspäivänä 25.9.

Lisäksi presidentti Niinistö osallistuu YK:n korkean tason viikolla useisiin sivutapahtumiin, ja käyttää puheenvuorot YK:n tasa-arvojärjestön UN Womenin ja Kiinan isännöimässä tasa-arvotapahtumassa sekä Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman koolle kutsumassa rauhanturvahuippukokouksessa. Lisäksi ohjelmassa on kahdenvälisiä tapaamisia.

Myös tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio osallistuu YK-viikon ohjelmaan.

Presidentti Niinistö toimii YK:n yleiskokouksessa Suomen valtuuskunnan puheenjohtajana. Korkean tason viikolle osallistuvat myös ulkoasiainministeri Timo Soini, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka, maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen sekä sisäministeri Petteri Orpo.

Ylös