”Suurin osa EU-maista on Israel-vastaisia”

2.10.2015 klo 09:30 Politiikka Samuli Rissanen

Israelin kiertomatkalla kansainvälisen parlamentaarisen delegaation kanssa parhaillaan olevan KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östmanin mukaan suurin osa Euroopan maista on Israel-vastaisia. Konfliktin toinen osapuoli, Palestiina, kerää Euroopassa enemmän sympatiaa.

Östman on tällä viikolla osallistunut kansainvälisten parlamentaarikkojen konferenssiin Israelissa. Kokouksen ja tutustumismatkan aiheena on Lähi-idän kriisi.

– Suurin osa EU:n jäsenmaista on enemmän konfliktin toisen osapuolen, Palestiinan, puolella

Delegaation jäsenet kiersivät muun muassa Juudeassa ja Samariassa ja todistivat juutalaisten ja arabien käytännön yhteistyötä. Sh’ar Binyamissa konfliktin osapuolet työskentelevät sulassa sovussa keskenään.

Arutz Sheva-lehdelle haastattelun antanut Östman kertoi, että Euroopassa on valitettavan paljon Israelin vastaista mielialaa.

– Suurin osa EU:n jäsenmaista on enemmän konfliktin toisen osapuolen, Palestiinan, puolella.

Eurooppalaisissa yhteyksissä toimivan Östmanin mukaan Israelia pitäisi pakotteiden sijaan tukea. Kristillisdemokraattien toisen kauden kansanedustaja kertoo saavansa tasapuolisempaa tietoa Lähi-idän konfliktista ja Israelista eri lähteistä.

Tällä kaudella Östman valittiin eduskunnan Israel-ystävyysryhmän puheenjohtajaksi.

Israelin matkastaan nauttinut kansanedustaja kehottaakin matkustamaan Israeliin ja tekemään oman johtopäätökset.

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, eduskunnan Israel-ystävyysryhmän puheenjohtaja Peter Östman on myös Euroopan kristittyjä poliitikkoja kokoavan ECPM:n (European Christian Political Movement) puheenjohtaja.

 

 

Ylös