Haluan liikkuvat äänestäjät takaisin Kristillisdemokraateille

3.10.2015 klo 07:11 Politiikka Kristiina Kunnas

– Meillä on nyt mahdollisuus saada äänestäjiä takaisin puolueeseemme, sanoo kolmannen kautensa Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajana aloittanut Sauli Ahvenjärvi.

Elokuun viimeisenä lauantaina Sauli Ahvenjärvi vietti perheen parissa surujuhlaa. Samaan aikaan Savonlinnaan kokoontunut Kristillisdemokraattien puoluekokous äänesti hänet varapuheenjohtajaksi.

Videovierailu oli vaikuttava. Yleisö tiesi, millaisen syyn vuoksi Ahvenjärvi oli estynyt osallistumasta kokoukseen. Videota kuunneltiin hiirenhiljaa.

Varapuheenjohtajiston kisa oli erikoinen. Ahvenjärvi osallistui siihen videon kautta. Hän oli poissa puoluekokouksesta oman perheen surujuhlan vuoksi.

–     Meillä oli nuorimman lapsenlapsemme hautajaiset samaan aikaan, Ahvenjärvi kertoo.

Ehdokkaita varapuheenjohtajavaalissa oli peräti kymmenen. Videovierailu oli vaikuttava. Yleisö tiesi, millaisen syyn vuoksi Ahvenjärvi oli estynyt osallistumasta kokoukseen. Videota kuunneltiin hiirenhiljaa.

– Olihan se minullekin erikoinen tilanne tulla valituksi, vaikken itse ollut paikalla. Kisa oli tiukka. Olin valinnastani positiivisesti yllättynyt.

– Hyvällä mielellä lähden kolmanteen kauteeni, tekemään töitä puolueen eteen.

Ahvenjärven tavoitteena on antaa panos, joka tuottaa hyvää puolueelle.

– Istuvalla kansanedustajalla on päällekaatuvia asioita niin paljon, että hädin tuskin ehtii kaikkia merkittäviä aiheita raapaista. Nyt koen, että pystyn keskittymään tärkeisiin teemoihini.

Yksi Ahvenjärven ideoista on Kristillisdemokraattien ajatushautomo. Toinen on kenttäkoulutus.

– Olen opettaja ammatiltani. Kentän koulutus on yksi alue, jossa pystyn puolueväkeä palvelemaan.

Miten saadaan houkuteltua takaisin Kristillisdemokraatteihin liikkuvat äänestäjät, jotka ovat siirtyneet äänestämään muita puolueita?

– Asetelmamme on nyt toinen, kun olemme oppositiossa. Voimme esittää vaihtoehtoja hallituksen politiikalle vapaina hallitusohjelman kirjauksista.

– Voimme profiloitua luotettaviksi, rakentaviksi politiikan tekijöiksi, joilla on osaamista laaja-alaisesti. Uskon, että se vetoaa äänestäjiin. Ne puolueet, joihin KD:stä on luultavimmin siirrytty vuosien aikana, istuvat nyt hallituksessa.

– Nyt on se paikka, jossa pitäisi pystyä vakuuttamaan äänestäjät takaisin meille.

Suomi elää hämmentävässä tilanteessa maahanmuuttotulvan kanssa. 1,3 miljoonaa  on liikkeellä Euroopassa, ja ennusteissa nähdään tämänkin määrän vielä räjähdysmäisesti lisääntyvän.

–  Tätä tilannetta ei varmasti kukaan osannut ennakoida, Ahvenjärvi toteaa.

Hän pohtii sitä, että suuri maahanmuutto voisi parhaassa tapauksessa hyödyntää Eurooppaa, jossa on painittu vääristyneen ikäpyramidin kanssa jo pitkään. Lapsia, nuoria ja työikäisiä on aivan liian vähän verrattuna ikääntyneeseen väestöön.

– Miten pystymme rahoittamaan ne palvelut, joita haluamme kansalaisillemme tarjota? Sairastamme Japanin tautia. Työtätekevän väestön määrä vähenee ja talouden pyöriä on äärimmäisen vaikea saada pyörimään.

– Kaiken inhimillisen hädän keskellä tässä on myös mahdollisuus. Saamme uutta väkeä Eurooppaan ja Suomeen. Jos osaamme hoitaa asiat hyvin, saamme uutta dynamiikkaa ja uutta työvoimaa.

– Mutta kotouttaminen pitää hoitaa hyvin ja satsata riittävästi siihen, että nämä ihmiset pääsevät kiinni tähän yhteiskuntaan ja työelämään.

Luotatko siihen, että suomalaiset ovat valmiita siihen, että tänne tulee kymmeniätuhansia uusia suomalaisia?

– En usko, että suomalaiset ovat vielä valmiita siihen.

– Poliitikkojen täytyy nyt vain tehdä työtä sen eteen, että kotouttaminen hoidetaan hyvin, ja että kantaväestön asenteet muokkautuvat siihen suuntaan, että toivotamme tervetulleeksi meille tulleet uudet ihmiset ja lähdemme etsimään rakentavia uusia yhteistyön ja yhteiselämän muotoja heidän kanssaan.

 

Sauli Ahvenjärvi KD-Kompassissa, Radio Dei, la 3. lokakuuta klo 12. Uusinta tiistaina 6.10.2015 klo 17.50. Kristiina Kunnas haastattelee.
KD-Kompassi on Suomen Kristillisdemokraattien kustantama, yhteiskunnallisia asioita käsittelevä radio-ohjelma Radio Deissä, jo vuodesta 2008.
Ylös