”Käsittämätöntä, että ulkoministeriö rahoittaa Vasemmistonuorten kampanjan Israelia vastaan”

9.10.2015 klo 15:53 Politiikka KD Lehti

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman vaatii, että ulkoministeriö peruu tukensa Vasemmistonuorten Israelia vastaan suunnatulta Muurinmurtajat-kampanjalta.

Kansanedustaja Peter Östman jätti tänään hallitukselle kirjallisen kysymyksen ulkoasiainministeriön viestintä- ja globaalikasvatustuella rahoitetusta Israelin vastaisesta kampanjasta.

Östmanin mielestä on käsittämätöntä, että Vasemmistonuorten kampanja toteutetaan ulkoasiainministeriön rahoituksella.

Tällä viikolla avatun Vasemmistonuorten koordinoiman Muurinmurtajat-hankkeen sivut (www.muurinmurtajat.fi) ovat räikeästi Israelin vastaiset. Yksi kampanjan toimintamuodoista on boikottikampanja BDS-liikkeen (Boycott, Divestment & Sanctiones) kanssa. BDS-liike toimii Oslon rauhanprosessin vastaisesti kannattaen neuvottelujen hylkäämistä Israelin kanssa.

– EU, YK ja USA ovat painottaneet, että palestiinalaishallinnon pitää sitoutua väkivallattomuuteen ja Israelin tunnustamiseen, jo tehtyjä sopimuksia tulee kunnioittaa ja kahden valtion ratkaisun tulee olla osapuolten neuvottelema, huomautetaan Östmanin kirjallisessa kysymyksessä.

Antisemitismi on voimakkaasti nousussa Euroopassa.

– Myös Suomen juutalaisyhteisö on joutunut viimeisen vuoden aikana investoimaan merkittävästi juutalaisten kohteiden, synagogien ja koulujen turvallisuuteen lisääntyneen antisemitismin ja turvallisuusuhkien takia, Peter Östman muistuttaa.

Östmanin mielestä on käsittämätöntä, että Vasemmistonuorten kampanja toteutetaan ulkoasiainministeriön rahoituksella.

– Yksittäisen valtion vastaisen toiminnan rahoittaminen julkisista varoista ei voi olla hyväksyttävää, Östman toteaa.

Östmanin kysymyksen allekirjoitti koko kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä.

 

 

Ylös