”Harvoin puolueen kannatus on kasvanut yli 30 prosenttia kuukaudessa”

10.10.2015 klo 11:45 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah ei riehaannu gallupeista, mutta myöntää, että KD nousu on nyt voimakasta. – Hyvin harvoin minkään puolueen kannatus on noussut yli 30 prosenttia kuukaudessa, hän sanoo.

Puolitoista kuukautta puoluejohtajana vaikuttanut Sari Essayah on saanut gallupien valossa kaudelleen hyvän alun. Politiikka on kestävyyslaji eikä kaksi positiivista gallupia saa vielä puheenjohtajaa riehaantumaan. Silti Essayah myöntää, että nousu on nyt poikkeuksellisen voimakasta.

– On kysyttävä, mitä Suomen poliittiselta kentältä jää puuttumaan, jos emme olisi mukana vaikuttamassa

– Yhdenkään puolueen kannatus ei ole tainnut nousta yli 30 prosenttia kuukaudessa, hän laskee.

KD:n kannatus nousi syys-lokakuussa 38 prosenttia.

Essayah’n mielestä nousun pitäisi näkyä puolueen poliittisen toiminnan aktivoitumisena. Hän tsemppasi puolueen naisjärjestöä ja kaikkia puolueen aktiiveja osallistumaan ja näkymään entistä vahvemmin yhteiskunnallisessa keskustelussa. Essayah piti poliittisen tilannekatsauksen ja kyselytunnin tänään KD Naisten vuosikokouksessa.

Essayah mukaan sekä puolueen että sen erityisjärjestöjen on aina lunastettava olemassaolonsa oikeutus.

– On kysyttävä, mitä Suomen poliittiselta kentältä jää puuttumaan, jos emme olisi mukana vaikuttamassa, hän sanoi.

Tuore puheenjohtaja linjasi Kristillisdemokraattien tavoitteiksi lähimmäisyhteiskunnan ja sosiaalisen markkinatalouden edistämisen. KD on sitoutunut hallituksenkin tavoitteeseen saattaa Suomi kuntoon, mutta sitä ei voi Essayah’n mielestä toteuttaa heikoimpia rankaisemalla.

Siksi Kristillisdemokraatit yhtyvät opposition välikysymykseen eläkeläisten asemasta. Pieneläkeläiset ovat yksi ryhmä, jonka tulot jäävät tuhanteen euroon ja sen alle kuukaudessa.

– Siitä jos otetaan satanenkin pois, niin ollaan toimeentuloluukulla. Silloin ei säästöäkään synny, Essayah totesi.

Hänen mukaansa pieneläkeläisten asumistuen leikkaamisen lisäksi Kristillisdemokraatteja huolettavat myös sairauskulujen nousu ja omaishoidon tilanne.

 

Ylös