Suomeen saapuu korkeasti koulutettuja kolmansista maista vain vähän

13.10.2015 klo 11:35 Kotimaa Kristiina Kunnas

Työperusteinen maahanmuutto Suomeen EU- ja ETA-alueen ulkopuolelta on vielä varsin vähäistä. Tämä selviää Euroopan muuttoliikeverkoston raportista.

Euroopan muuttoliikeverkosto EMN toteaa raportissaan, että ensimmäisiä oleskelulupia myönnettiin Suomessa työnteon ja elinkeinonharjoittamisen perusteella vuonna 2013 noin 4 940 ja seuraavana vuonna 2014 noin 5 000. Työperusteisista oleskeluluvista 30 prosenttia myönnetään korkeasti koulutetuille osaajille.

Työperusteisista oleskeluluvista 30 prosenttia myönnetään korkeasti koulutetuille osaajille.

Tämän lisäksi viisumilla ja viisumivapauden puitteissa Suomeen tuli 2013 arviolta noin 16 000 työntekijää pääasiassa kausityöhön. EU-alueelta tulevan työvoiman määrän arvioidaan olleen samana vuonna noin 50 000. Luku koostuu pääasiassa Virosta tulevista työntekijöistä.

 

 

 

Ylös