Tervetuloa kotiin?

24.10.2015 klo 14:13 Kolumnit Tommy Björkskog

Tietenkin meidän täytyy auttaa niitä pakolaisia, joilla on oikeasti hätä. Kunhan en itse joudu tekemään muutoksia omaan arkeeni. Ja kun vain oma elinympäristöni pysyy muuttumattomana. Kuulostaako ajatus tutulta? Minulle ainakin, pakko myöntää.

Resurssit on kohdistettava ihmisiin, joilla oikeasti on hätä. Heitä on paljon. Meillä on varaa vahvistaa kiintiöpakolaisjärjestelmää ja nostaa Suomen kiintiöpakolaismäärää tuntuvasti.

Itsekkyys on lisääntynyt muuallakin. Missä vaiheessa maahanmuuttokriittisyydestä ja jopa rasismista tuli Suomessa salonkikelpoista? Viime kuukausien aikoina pakolaisista on kirjoitettu satoja kirjoituksia ja keskusteltu paneeleissa ja mediassa, mutta välillä keskustelu tuntuu järjettömältä. – Ja mikä pahinta, myös sydämettömältä.

Tarvitsemme maahanmuuttopolitiikkaa, jossa on sekä järkeä että sydäntä. Emme saa hyväksyä kehitysapuun leikkauksia, vaan meidän on lisättävä apua kriisimaissa ja pyrittävä torjumaan ihmissalakuljetuksia.

On tärkeää saada nopeutettua prosessia, jolla ne tulijat, joilla ei ole hengenhätää saadaan palautettua nopeammin lähtömaahan. Resurssit on kohdistettava ihmisiin, joilla oikeasti on hätä. Heitä on paljon. Meillä on varaa vahvistaa kiintiöpakolaisjärjestelmää ja nostaa Suomen kiintiöpakolaismäärää tuntuvasti.

Tarvitsemme paljon aiempaa parempaa kotouttamispolitiikkaa. Poliittisilla päätöksillä on luotava käytäntöjä, jotka helpottavat ihmisten tulemista mukaan suomalaiseen yhteiskuntaan ja työmarkkinoille. Kun integroituminen paranee, vähenee myös tarve kriittisille puheenvuoroille.

Kristillisdemokraattinen ideologia lähtee lähimmäisenrakkaudesta. Haluan olla mukana luomassa Suomea, johon emme ainoastaan vastaanota ihmisiä, vaan toivotamme heidät tervetulleeksi kotiin. Kotiin, jossa välitämme toisistamme, ja jossa kaikille annetaan mahdollisuuksia ja vastuuta. Siinä on järkeä ja sydäntä.

Ylös