Ehkäisevä päihdetyö viettää viikkoaan

6.11.2015 klo 12:02 Kotimaa KD Lehti

Perinteistä Ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään 2.–8. marraskuuta. Tämän viikon aikana järjestettävissä sadoissa tapahtumissa keskitytään onnellisuuteen ja hyvään elämään.

Ehkäisevän päihdetyön viikon teema Onni on katsojan silmässä kannustaa huomiomaan nekin onnea tuottavat asiat, joiden arvo ei ole itsestään selvä, sekä omassa elämässä että yhteiskunnassa.

Ehkäisevän päihdetyön arvoa on hankala osoittaa tilastoilla. Ehkäisevän päihdetyön arvo yksilöille ja perheille on kuitenkin kiistatonta.  Ilman ammattitaitoisia työntekijöitä ja vapaaehtoisia moni jäisi ilman tarvitsemaansa tukea oman hyvän elämän rakentamiseen.  Ehkäisevän päihdetyön viikolla tätä tärkeää työtä tehdään näkyväksi ympäri Suomen. Teemaviikon järjestää Ehkäisevän päihdetyön verkosto.  Viikon koordinoinnista vastaa Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin päihdetyön kanssa.

Ehkäisevän päihdetyön arvoa on hankala osoittaa tilastoilla. Ehkäisevän päihdetyön arvo yksilöille ja perheille on kuitenkin kiistatonta.

EHYT ry jakaa Ehkäisevän päihdetyön viikolla tunnustuksen henkilölle tai toimijalle, joka on edistänyt omalla paikkakunnallaan ehkäisevän päihdetyön tunnettuutta ja tuonut esille työn tärkeyttä. Tänä vuonna palkinnon saa Oulun kaupungin ehkäisevän päihdetyön suunnittelija Sirpa Rytky.  Rytky on kehittänyt pitkään ja määrätietoisesti kaupungin ehkäisevää päihdetyötä. Hän on luonut vahvat verkostot niin kaupungin sisälle, kuin järjestöihin ja liike-elämäänkin.

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry toimii koko maassa ja koko väestön parissa terveiden elämäntapojen edistämiseksi. Työ ulottuu lapsista ja nuorista työ- ja eläkeikäisiin.
Ylös