”Malmin lentokentän on säilyttävä lentotoiminnalle”

27.11.2015 klo 15:52 Politiikka Kristiina Kunnas

Helsingin Kristillisdemokraatit ovat olleet huolissaan Malmin lentokentän tulevaisuudesta jo pitkään. Piirin puheenjohtaja Tuulikki Tepora kertoo, että Helsingin KD suhtautuu kriittisesti Malmin lentoaseman suunniteltuun alasajoon.

Helsingin paikallispolitiikassa on kuohunut pitkään, sillä Malmin lentokentän tulevaisuudesta on riidelty jo vuosia. Osa haluaa historiallisen ja vilkkaan kentän alueen asumiskäyttöön, osa puolustaa lentokentän säilymistä. Keskustelu on ollut välillä raivokasta.

Malmi toimii vartiolentolaivueen ja meripelastuksen tukikohtana ja takaa kolmessa minuutissa pääsyn merelle.

Helsingin KD on sen takana, että Malmin lentokenttä säilytettäisiin lentotoiminnalle.

Malmin lentokenttä on toiseksi vilkkain lentoasema Helsinki-Vantaan jälkeen. Lähes puolet yleisilmailun operaatioista ja kolmannes lentokoulutuksesta tapahtuu  Malmilla.  Valvotussa ilmatilassa tehtävän lentokoulutuksen merkitys lentoturvallisuuteen on huomattava.

– Malmi on kansainvälinen lentokenttä, joka on tarkoitettu erityisesti aikatauluttomalle lentoliikenteelle. Malmi toimii vartiolentolaivueen ja meripelastuksen tukikohtana ja takaa kolmessa minuutissa pääsyn merelle, Tepora muistuttaa.

Lentoharrastajia kymmenessä ilmailukerhossa on noin 8 500.  Arvokas lintu- ja luontoalue tarjoaa virkistystä helsinkiläisille. Lisäksi valtakunnallisesti huomattava ja historiallisesti tärkeä kulttuuriympäristö on jo kahdesti ollut World Monuments Fundin sadan uhanalaisen  kulttuurikohteen listalla. Pääkaupunkiseudun asukkaista peräti 67 % haluaa säilyttää alueen lentotoiminnassa.

– Lentoasema on arvokas näyttö nuoren Suomen yritteliäisyydestä ja tulevaisuudentoivosta, Tuulikki Tepora sanoo.

Tepora kertoo Helsingin Kristillisdemokraattien kannattavan Malmin lentoaseman kehittämistä ja hyödyntämistä lentokoulutuksen toteuttajana, vartiolentolaivueen ja meripelastuksen helikopteritukikohtana sekä kaupunkilaisten ja matkailijoiden historiallisesti arvokkaana turistikohteena.

Kristillisdemokraattien Helsingin piiri valitsi syyskokouksessaan torstaina 26. marraskuuta piirin puheenjohtajana jatkamaan kasvatustieteiden maisterin, luokanopettaja Tuulikki Teporan Pihlajamäestä. Piirin uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin valtiotieteiden maisteri, elokuva- ja tv-ilmaisun vastuuopettaja Petteri Hiienkoski Jollaksesta.

 

Ylös