KD:n eduskuntaryhmä: ”Välikysymyksiä ei pidä tehdä liukuhihnalta”

27.11.2015 klo 11:07 Politiikka Esa Erävalo

Vasemmistoliitto, SDP ja vihreät ovat tänään ilmoittaneet jättävänsä välikysymyksen työllisyydestä. Oppositioryhmistä Kristillisdemokraatit ja Rkp eivät tähän välikysymykseen yhtyneet. Välikysymys on jo syksyn neljäs.

– Olemme KD:ssa myös erittäin huolissamme työttömyyden kasvusta. Olemme juuri keskiviikkona opposition vaihtoehtobudjetteja esiteltäessä kertoneet omista esityksistämme helpottamaan työllisyystilannetta. Työllisyyden hoito ja yrittäjyyden tukeminen on vahva teema vaihtoehdossamme, toteaa ryhmäpuheenjohtaja Peter Östman.

Välikysymys on opposition järein ase. Sen käyttäminen jatkuvasti aiheuttaa inflaation.

–  Esitämme lisämäärärahoja palkkatukeen ja starttirahoihin. Esitämme myös että henkilöyrityksille myönnettäisiin viiden prosentin yrittäjävähennys. Lakialoitteemme mukainen uudistus kannustaisi yrittäjyyteen ja toimeliaisuuteen. Teimme myös esityksen siitä, että työttömyysturvan viimeisen 100 päivän osalta ansiosidonnaista päivärahaa voitaisiin käyttää palkkatukena.

Kristillisdemokraattien mielestä opposition ei pidä tuottaa välikysymyksiä kuin liukuhihnalta.

– Välikysymys on opposition järein ase. Sen käyttäminen jatkuvasti aiheuttaa inflaation.

– Pidimme Vasemmistoliiton esittämää välikysymystekstiä sisällöltään varsin yksipuolisena ja sävyltään riitaisena. Esimerkiksi yrittäjyyden edistäminen oli siinä unohdettu kokonaan, Östman toteaa.

–  Pk-yritysten syntyminen ja kasvaminen on keskeinen avain parempaan työllisyyteen, Östman kommentoi.

Ylös