”Vasemmistolaiset ratkaisukeinot ovat vanhentuneet”

28.11.2015 klo 15:59 Politiikka Kristiina Kunnas

– Työpaikkojen luominen on nyt tärkeimpiä tehtäviämme. Mutta maatamme eivät vie eteenpäin julkisen sektorin paisuttaminen tai valtion velan lisääminen, kuten vasemmisto esittää, kritisoi KD:n puheenjohtaja Sari Essayah.

Kristillisdemokraattien puoluevaltuustossa puhunut puolueen puheenjohtaja Sari Essayah nosti katsauksessaan esille huolen maan kasvavasta työttömyydestä.

– Työllisyysasteen parantamisen on oltava kunkin hallituksen tärkeimpiä huolenaiheita. Samalla on muistettava, että työpaikkojen luominen esimerkiksi julkista sektoria paisuttamalla ja valtion velkaa lisäämällä ei vie maatamme eteenpäin – näinhän vasemmisto esittää.

Vihreitten malli on kallis, byrokraattinen ja siirtää kannustinloukut vain eteenpäin. Kristillisdemokraattien malli on kannustava perusturva.

Sen sijaan työllisyysasteen nostamisen on Essayah’n mukaan tapahduttava aidon talouskasvun kautta, luomalla hedelmällinen maaperä yritysten syntymiselle, kasvulle ja kansainvälistymiselle.

– Vasemmiston välikysymyksessä esitetty huoli työllisyydestä on oikea, mutta vasemmistolaiset ratkaisukeinot ovat vanhentuneet, Essayah sivalsi.

Essayah’n puheenjohtama Kristillisdemokraatit ei myöskään kannata vihreiden aloitteesta syntynyttä perustulon mallia.

– Vihreitten malli on kallis, byrokraattinen ja siirtää kannustinloukut vain eteenpäin.

– Kristillisdemokraattien malli on kannustava perusturva. KD:n mielestä työnteon pitää olla aina kannattavaa.

– Esitämme, että KD:n kannustava perusturvamalli voisi olla pohjana hallituksen perustulokokeilussa. Joka tapauksessa me jatkamme mallin kehittämistä. Vain työnteon ja yrittämisen ollessa kannattavaa voi Suomi nousta taloudellisesta taantumasta, tiivisti Essayah.

Puheenjohtaja nosti esiin yhteiskunnan eriarvoistumisen.

– Olen pohtinut sitä, miten voisimme tukea vähävaraisia perheitä. Jos varattomista perheistä tulevilla lapsilla ei ole mahdollisuutta urheiluun tai muihin maksullisiin harrastuksiin, he jäävät monesta asiasta eivätkä vähiten harrastusten tuomasta yhteisöllisyydestä paitsi.

Essayah muistutti myös, että Kristillisdemokraatit laittoi liikenne- ja viestintäministerin ahtaalle syksyn välikysymyksessä.

– Me Kristillisdemokraateissa näemme harvaan asuttujen seutujen tärkeyden, Savo-Karjalan vaalipiiristä kansanedustajaksi valittu Essayah muistutti.

 

 

 

 

 

Ylös