Turvapaikkahakemusten käsittely nopeammaksi?

5.12.2015 klo 10:41 Politiikka KD Lehti

Turvapaikkahakemusten käsittelyä nopeutetaan. Oikeusministeriö valmistelee ulkomaalaislakiin muutosesityksiä.

Turvapaikkahakemusten käsittelytahtia yritetään nopeuttaa. Oikeusministeriö valmistelee ulkomaalaislakiin tammikuussa annettavia muutosesityksiä, joiden avulla on tarkoitus muun muassa lyhentää valitusten käsittelyaikaa.

Oikeusministeri Jari Lindström (ps.) sanoo, että muutokset pyritään tekemään seuraavien 3–6 kuukauden kuluessa.

Lisäksi on tarkoitus säätää lailla, että YK:n ja EU:n terroristijärjestöiksi määrittelemien järjestöjen toimintaan osallistuminen on rangaistavaa. Osallistuminen YK:n tai EU:n terroristijärjestöksi luokitellun organisaation toimintaan kriminalisoidaan. Myös matkustaminen ulkomaille terrorismirikoksen tekemistä varten kriminalisoidaan.

 

Ylös