Maija-Leena Paavola on eduskunnan uusi pääsihteeri

11.12.2015 klo 14:25 Politiikka Samuli Rissanen

Eduskunnan korkeimpaan virkaan valitiiin ensimmäisen kerran nainen, kun kansanedustajat äänestivät suljetussa lippuäänestyksessä uudeksi pääsihteerikseen eduskunnan lainsäädäntöjohtaja Maija-Leena Paavolan.

Eduskunta valitsi tänään täysistunnossaan varatuomari Maija-Leena Paavolan eduskunnan uudeksi pääsihteeriksi.

Eduskunnan pääsihteerin virka on eduskunnan korkein virka. Valituksi tullut Paavola on ensimmäinen nainen, joka hoitaa virkaa.

Uusi pääsihteeri valittiin suljetussa lippuäänestyksessä. Paavola sai 107 ääntä.

Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari sai 46 ääntä, hallintojohtaja Pertti Rauhio 27 ääntä ja liikenne- ja viestintäministeriön valtiosihteeri Jari Partanen 2 ääntä.

Kaikkiaan kansanedustajat olisivat voineet äänestää kahdeksasta haastatteluihin ja soveltuvuustesteihin kutsutusta ehdokkaasta.

Eduskunnan pääsihteerin virka on eduskunnan korkein virka. Valituksi tullut Paavola on ensimmäinen nainen, joka hoitaa virkaa. Hän toimii tällä hetkellä eduskunnan lainsäädäntöjohtajana.

Paavola tuli eduskunnan palvelukseen vuonna 1991 oikeusasiamiehen kansliaan. Vuonna 1997 hän siirtyi eduskuntasihteeriksi eduskunnan kansliaan. Lainsäädäntöjohtajan virassa hän aloitti vuonna 2013.

Paavola aloittaa pääsihteerinä 1.1.2016, kun viran nykyinen haltija Seppo Tiitinen jää eläkkeelle.

 

Ylös