KD Nuorten aloite EU:n ulkorajojen vahvistamisesta hyväksyttiin-aloite lähetetään EU-komissiolle

11.12.2015 klo 14:00 Politiikka KD Lehti

KD Nuorten aloite EU:n ulkorajojen vahvistamisesta hyväksyttiin Euroopan kansanpuolueen nuorisojärjestön kokouksessa.

Euroopan kansanpuolueen (EPP) nuorisojärjestö YouthEPP hyväksyi viime lauantaina Kiovassa KD Nuorten esittämän aloitteen EU:n ulkorajojen vahvistamisesta ja turvaamisesta.

Turvapaikkaprosessia olisi määrätietoisesti nopeutettava koko EU:ssa.

Seuraavaksi aloite lähetetään Euroopan komissiolle.

Aloitteessa korostetaan, että Euroopalla on velvollisuus auttaa hädässä olevia ja kriisimaita. KD Nuoret vaatii lisäksi, että Euroopan unionin pitäisi toteuttaa yhtenäistä linjaa pakolaiskriisissä.

Esimerkiksi turvapaikkaprosessia olisi määrätietoisesti nopeutettava koko EU:ssa. Turvalliseksi luokitelluista maista tulevia on palautettava lähtömaihinsa. Myös EU:n ulkorajojen valvonnan vahvistaminen muun muassa rajavalvontaa tehostamalla on tärkeä askel terrorisminvastaisessa taistelussa.

EU-mailla pitäisi olla laajemmin tietoa Schengen-alueelle saapuvista henkilöistä.

YouthEPP:n kokoukseen Kiovassa KD Nuorten edustajana osallistui nuorisojärjestön hallituksen jäsen Juha Richter.

– Euroopan unionin on korkea aika ottaa määrätietoisesti käyttöön keinoja, joilla turvataan EU:n ulkorajoja. Nyt suurimmassa hädässä olevat jäävät liian usein ilman riittävää apua, Richter sanoo.

Hänen mielestään nykyjärjestelmää selvästi parempi vaihtoehto olisi auttaa pakolaisia paikan päällä tai Yhdistyneiden kansakuntien pakolaisjärjestö UNHCR:n kiintiöjärjestelmän kautta.

KD Nuoret valmisteli aloitteen yhdessä Unkarin Fidelitas–nuorisojärjestön kanssa kymmenien eurooppalaisten nuorisojärjestöjen tuella.

Euroopan parlamentin suurimman ryhmän EPP:n nuorisojärjestö YouthEPP:llä on 1,6 miljoonaa jäsentä ympäri Eurooppaa.

Suomesta järjestöön kuuluvat KD Nuorten lisäksi Kokoomusnuoret.

Ylös